avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna

Buna dupa ce mi sa terminat concediu maternal si ma intorc la munca Dupa cat timp am dreptul la CO ? va rog daca puteti sa imi dati si un articol lege unde gasesc Multumesc anticipat ..!
Cel mai recent răspuns: Utu2010 , utilizator 18:09, 20 Mai 2012
1. Codul muncii spune:

Art. 145
...
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
...

2. - Perioada in care ati fost in CCC nu este perioada in care ati prestat activitate deci pentru acea perioada nu beneficiati de zile de CO.
- Pentru acest an veti beneficia de zile de CO numai pentru perioada de cand reluati activitatea si pana la sfarsitul anului.
- Concediul de odihna il puteti lua oricand dupa terminarea CCC cu conditia sa il aprobe angajatorul.

Angajatorul spune ca nu pot sa imii eau timp de 11 luni Are dreptate....?
Nu are dreptate, nu scrie nicaieri asa ceva, este scornita din mintea lui.
Va Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co dupa ccc ycetic ycetic Buna seara. Am revenit la serviciu dupa CCC de 2 ani, in luna septembrie. Pentru restul anului beneficiez de CO intreg sau proportional cu zilele lucrate? Am ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna ptr concediu medical matei11 matei11 Buna ziua Am o salariata care intra in concediu medical Sarcina si lauzie in luna aprilie. A venit cu o cerere de concediu odihna ptr anul 2017 -. Cum ii ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihnă. michel58 michel58 Bună ziua! Am decizia de pensionare dar lucrez încontinuare (lucrez la CFR) vreau să ştiu dacă anul viitor (dacă nu lucrez tot anul) am dreptul la ... (vezi toată discuția)