avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna

buna ziua. in iunie 2013 ma reintorc la servici, dupa 2 ani in concediu de maternitate. as vrea sa stiu la cate zile de concediu de odihna am dreptul dupa inceperea serviciului si cand le pot lua. multumesc.
Cel mai recent răspuns: maya28 , utilizator 11:55, 4 Februarie 2013
Verificati in c.i.m la cate zile de CO aveti dreptul, precum si, daca e cazul, in CCM daca s-au negociat zile suplimentare de CO pe perioada cat ati fost absenta.
Teoretic le puteti lua pe toate la revenirea din CCC... PRACTIC, CO se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic...
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Asadar, veti putea lua CO aferent perioadei iunie - decembrie 2013.
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ptr angajat proaspat hdh hdh buna,pe 12 iunie am revenit la lucru din concediu de maternitate de 2 ani...intrebarea mea ar fi cand am dreptul la concediu de odihna?mersi mult (vezi toată discuția)
Concediile de odihna conform noului cod al muncii Didina0 Didina0 Buna ziua, am o nelamurire ...noile modificari in codul muncii la concediile de odihna s-a scos la art.145 pct.2)ca , concediile si citez se acordă ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna Florin0684 Florin0684 Buna ziua. In firma in care lucrez se acorda 20 de zile de concediu de odihna anual. Din 1 iulie 2013 si pana in 1 iunie 2014 a, fost in concediu de crestere a ... (vezi toată discuția)