avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la concediu de odihna

Buna ziua. In firma in care lucrez se acorda 20 de zile de concediu de odihna anual. Din 1 iulie 2013 si pana in 1 iunie 2014 a, fost in concediu de crestere a copilului. Pentru primele 6 luni din anul 2013 am avut dreptul la 10 zile de concediu care le-am si efectuat in acea perioada. Intrebarea mea este daca pe perioada concediului de crestere a copilului mi s-au mai alocat restul de zile de concediu sau daca de la 1 iunie 2014 am inceput practic de la 0?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:29, 13 Iunie 2014
1. Pentru perioada cat ati fost in concediu crestere copil nu beneficiati de concediu de odihna (CO) deoarece in aceasta perioada nu ati prestat activitate.

2. Pentru anul 2014 veti beneficia de CO proportional cu perioada lucrata adica numai pentru perioada iunie-decembrie.

3. Din Codul muncii:

Art. 145
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.

(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna vasyviasu vasyviasu Sunt angajat la o firma din 18-02-2014 si as dori sa aflu daca beneficiez de concediu de odihna pana la sfarsitul anului si cate zile de concediu am dreptul? (vezi toată discuția)
Concediu odihna ptr concediu medical matei11 matei11 Buna ziua Am o salariata care intra in concediu medical Sarcina si lauzie in luna aprilie. A venit cu o cerere de concediu odihna ptr anul 2017 -. Cum ii ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa concediu medical? marinanicolae marinanicolae Buna ziua, Va mai adresez o intrebare - concediu medical 13 iulie 2012 - 13 iulie 2013 - TBC . Lucrez in in invatamant, cadru didactic auxiliar, bibliotecar ... (vezi toată discuția)