avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Alegere procedura achizitie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Alegere procedura achizitie

Ce se intampla in situatia in care, desi se poate face achizitie directa, (sub 15000 euro), dar se alege ca procedura, negociere fara publicare prealabila a unui anunt de participare, iar in urma unui control se constata ca nu au fost indeplinite conditiile pentru selectare procedurii de negociere fara publicare:
- Se anuleaza procedura, pt ca nu au fost respectate prevederile art. 122?
- nici o problema deoarece se putea face achizitie directa?
Mentionez ca s-a publicat si anunut de atribuire pe SEAP, in care se specifica tipul procedurii, ,,Negociere fara publicare "
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 17:04, 25 Noiembrie 2010
Procedurile de atribuire in sensul OUG34/2006 se pot face si pentru 10 Euro.
Daca ati ales sa faceti procedura, chiar si pentru o valoare estimata de sub 15.000 euro, continuati cu procedura asa cum este descrisa in OUG34
Nu puteti sa spuneti ca nu respectati prevederile legislatiei privind modalitatea de desfasurare a procedurii pentru simplu fapt ca ati fi putut face achizitie directa (unde nu aveti aprope nicio obligatie).
In concluzie anulati procedura.
Succes.
In art.122 nu se face referire si nu are legatura cu achizitiile directe. Si daca faceti licitatii deschise pentru astfel de valori trebuie sa respectati normele de derulare a procedurii pentru licitatii deschise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie publica -peste 15000 euro marinmariana marinmariana O PRIMARIE COMUNALA POATE INCHEIA CONTRACT CU O FIRMA DE PAZA A CARUI VALOARE DEPASESTE 15.000 EURO FARA A ORGANIZA LICITATIE PUBLICA . (vezi toată discuția)
Licitatie publica alimente gradinite beatrice3108 beatrice3108 Sunt administrator al unei gradinite cu program prelungit.In urma licitatiei pentru furnizare alimente,contractul a fost atribuit unei societati. Intrebarea ... (vezi toată discuția)