Buna Ziua! AM un SRL in Romania impreuna cu un asociat , amandoi avem drepturi de administrare 50% si 50% dar in fapt doar el s-a ocupat de administrarea reala a firmei , eu nefiind in tara nu puteam face asta . Acum am primit neplacuta veste ca am dosar de evaziune fiscala la anaf iar asociatul meu a disparut cu acte cu tot . Ce pot face in acest caz ?
Precizez ca nu am cunostita de afacerile facute de asociatul meu din moment ce a disparut iar eu apar in actele firmei ca administrator dintr-o eroare care-mi apartine in momentul in care am facut actele firmei (am fost sfatuit gresit) sediul firmei este acasa la parintii mei in iasi iar asociatul meu e din bacau .
Nu cred ca este cadrul potrivit ca cineva sa va dea un raspuns care sa va poata multumi. Va sfatuiesc sa luati legatura degraba cu un avocat pentru a va ajuta sa instrumentati aceasta problema. In linii generale doar atat pot sa va spun ca daca dvs. ati fost administratorul(unic) al societatii raspunderea actelor si faptelor savarsite de asociat se pot rasfrange intr-un mod neplacut asupra dvs.
Suntem asociati cu drepturi de administrare 50% si 50% fiecare, eu asi dori sa stiu, in linii mari, ce trebuie sa fac si la ce 'rau' sa ma astept. Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Luati cu dvs. un avocat, mergeti la ANAF sa vedeti ce vi se imputa si raportat la starea de fapt sa actionati in consecinta. Trebuie studiat cu atentie actul constitutiv al societatii pentru a vedea cum se impart responsabilitatile intre administratori, incercand sa evidentiati culpa celuilalt administrator. Desigur, veti face drumuri pe la politie, ANAF, tribunal...ma repet nu cred ca o sa reusiti pe forum sa gasiti calea optima pentru speta dvs., demersul este destul de anevoios implicand interrelationarea mai multor institutii ale statutului si singur este aproape imposibil sa rezolvati aceasta problema de unul singur.
Divizare firma
cocoka
O societate comerciala cu doi asociati ( 50-50 ), unul dintre ei este si administratorul firmei, vor sa divizeze firma, incercand pe cale cat mai rapida.
Ce ... (vezi toată discuția)