avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Demitere administrator si retragere asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Demitere administrator si retragere asociat

Rog sa ma ajutati!!! Sunt asociat 50% eu si 50% mama administratorului (SRL).
Cum as putea cere demiterea prin instanta a administratorului din cauza divergentelor grave cu asociatul si cu el precum si recuperarea investitiei mele financiare in societate. Pe cine pot sesiza???? Am comenzi-contracte care nu sint trecute in contabilitate. Mersi mult!!!
Cel mai recent răspuns: ser20075 , utilizator 20:22, 8 Decembrie 2013
Intrebarea dvs este una simpla dar raspunsul este foarte complex, si ptr a fi cat mai obiectiv este nevoie de mai multe detalii.
Primul pas, invocati o hotarare AGA in care pe ordinea de zi sa ridicati problemele legate de gestiunea firmei si managementul defectuos al administratorului.
2.Citi cu atentie actul constitutiv (tot ce apartine AGA, conditii de intrunire, majoritate de voturi, etc) !!!
3.Notificati in scris asociatul si administratorul ptr convocarea AGA cu confirmare de primire.

Este important sa parcurgeti aceasta formalitate !!!!

P.S. Ptr intrebari suplimentare lasati-mi un msj, si in limita timpului disponibil va voi raspunde/

Cu stima.
Multumesc mult!!!! La AGA n-o sa reusesc deoarece asociatul 2 detine ca si mine 50% dar este mama administratorului! Nu am cu cine discuta. Dar in schimb am dovada de contabilitate dubla si operatiuni nereflectate in contabilitate deci evaziune fiscala. Si-mi pun intrebarea: sesizarea ANAF si amenzile lor. Cine raspunde societatea sau administratorul??? Cine plateste amenzile s.a.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majoritate absoluta in srl - definitie? vlad_a_anca vlad_a_anca ce se intelege mai exact prin majoritate absoluta, in cazul unui SRL, avand in vedere ca legislatia nu prevede o definitie decat in cazul SA-urilor si in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa nu mai fiu administrator bizi bizi Sunt administrator si asociat, 50%, al unei s.c. Doresc sa ies din acest clinci care nu mi-a adus decat batai de cap si bani pierduti. Asociatii, 2 la numar, ... (vezi toată discuția)
Asociat neadministrator 50% cristinamatei1981 cristinamatei1981 Buna ziua, Problema este urmatoarea: Sunt asociat intr-un srl 50%-celalat asociat este si administrator desemnat prin actul constitutiv.In cadrul acestei ... (vezi toată discuția)