avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat neadministrator 50%
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat neadministrator 50%

Buna ziua,
Problema este urmatoarea:
Sunt asociat intr-un srl 50%-celalat asociat este si administrator desemnat prin actul constitutiv.In cadrul acestei societati eu aveam calitatea de angajat(asistent manager).
In urma cu cateva luni,au aparut neintelegeri intre mine si asociatul (administrator) ,iar acesta mi-a trimis decizia concediere,urmata de interzicerea accesului in sediul firmei,accesul la documentele societatii etc
ieri am primit prin curier convocatorul AGA avand pe ordinea de zi:
-demisia din functia de administrator al asociatului
-cesiunea partilor socialeale asociatului meu catre mine sau o terta parte
-analiza activitatii societatii in vederea stingerii datoriilor catre furnizori rezultate din bilantul contabil de la data de 31 12.2013
Din bilantul anului trecut rezulta : -Capitaluri -total -45.687
-profit/pierdere -45.887

Mentionez ca nu doresc sa primesc partile sociale detinute de acesta,( vreau sa ies din aceasta firma).
Ce se intampla daca eu nu sunt de acord cu demisia administratorului si nu semnez AGA???O simpla demisie il absolva de raspundrea pentru pierderile firmei ???
Va rog indrumati-ma ce sa fac!!!
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
cristinamatei1981, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marian Bucur , Avocat 22:25, 13 August 2014
puteti cere dizolvarea societatii daca nu va intelegeti.pierderile vor fi impartite intre asociati , pana la momentul retragerii.Retragerea se poare realiza in conditiile prevazute de statut , in caz contrar se va aplica normele legale,Acum , depinde de felul societatii. Daca este de persoane ( SNC. SCS, SRL-mixta) sau de capital. Pentru societatile de persoane si mixte retragerea este mai restrictiva. La incetarea aministrarii , administratorul va depune o dare de seama pentru a fi descarcat de gestiune; beneficiari vor putea consulta registrele si documentele pentru a semna darea de seama , Daca nu semnati darea de seama , se poate sesiza instanta pentru a incuviinta darea de seama , iar instanta poate solicita o expertiza de specialitate.
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2014
Marian Bucur, Avocat
Eu vreau sa ma retrag din firma ,dar asociatul administrator nu e de acord.Nu mai inteleg ce vrea de fapt din moment ce convoaca AGa pentru a-si da demisia.Cum sa se imparta datoriile firmei intre asociati,din moment ce se poate dovedi ca eu nu am acces la documente si nici in sediul firmei,iar societatea e administrata prost de catre el???
INTREBARE:fiind vorba despre un SRL,am dreptul sa fiu reprezentata la aga de catre un avocat sau sa fiu insotita de avocat?
legea societatilor comerciale
CAPITOLUL I: Dizolvarea societăţilor
Art. 227
(1)Societatea se dizolvă prin:
a)trecerea timpului stabilit pentru durata societăţii;
b)imposibilitatea realizării obiectului de activitate al societăţii sau realizarea acestuia;
c)declararea nulităţii societăţii;
d)hotărârea adunării generale;
e)hotărârea tribunalului, la cererea oricărui asociat, pentru motive temeinice, precum neînţelegerile grave dintre asociaţi, care împiedică funcţionarea societăţii;
...
in cazul in care veti dovedi reaua credinta in administrarea societatii, va raspunde pentru administrare defectuoasa.
puteti fi asistat (insotit) de avocat in relatia cu societatea
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2014
Marian Bucur, Avocat
administratorul este obligat sa ii permita beneficiarului , in orice moment , examinarea registrelor si a documentelor justifcative ce au legatura cu gestiunea sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl fara administrator, nu stiu ce sa fac helpppppp Analore Analore am o mare nelanurire in ceea ce priveste urmatoarea speta: un Srl cu 2 asociati , ambi admin. dupa un timp unul (cel care ca si asociat are 20%) renunta la ... (vezi toată discuția)
Demisie din functia de administrator ghitta ghitta Sunt aministrator(cu drepturi depline) si asociat la o societate.Din pacate nu ne intelegem prea bine cu asociatul,fapt pentru care am propus de mai multe ori ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies din reg com ? GENAN GENAN Am o problema sa va aduc la cunostiinta . am fost administrator al unui srl cu profil medical fara sa am actiuni in firma. in oct asociatii mi-au acceptat ... (vezi toată discuția)