avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia CAP
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia CAP

Imi poate spune cineva daca pensia CAP + pensia de urmas de veteran de razboi poate depasi 350 ron? cei de la casa de pensii mi-au spus ca pensia cumulata nu poate depasi 350 ron.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:30, 24 Noiembrie 2010
V-au spus bine cei de la pensii, aceasta situatie este reglementata de art. 3 din OUG nr. 6/2009 (si este vorba despre cumulul pensiei CAP cu o indemnizatie acordata in baza Legii 44/1994).

Art. 3. - (1) In situatia persoanelor care beneficiaza, prin cumul, atat de unul sau mai multe drepturi de pensie din sistemul public, cat si de pensie din sisteme neintegrate acestuia, precum si de drepturi stabilite si platite de sistemul public de pensii in baza unor legi speciale, la acordarea pensiei sociale minime garantate se are in vedere nivelul cuantumurilor insumate ale tuturor acestor venituri.
(2) Pensia sociala minima garantata se acorda numai in situatia in care veniturile prevazute la alin. (1), insumate, se situeaza sub nivelul prevazut la art. 1.

Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia sociala minima garantata si pensia de urmas Statescu Statescu Buna ziua! Soacra mea primeste pensie de urmas in cuantum de 330 lei. In conditiile in care pensia minima este (inca) 350 lei, ceva e in neregula. Ce ar ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensie minima obligatorie teisoara teisoara Buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti de ce pensia minima obligatorie nu se aplica in toate cazurile?Exista criterii ce trebiesc indeplinite si care ar fi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie sotie supravetuitoare 87 ani catana aurora cristina catana aurora cristina Mamica mea in urma decesului tatalui meu are o pensie de 299 lei din pensia lui taticul , o indemnizatie de 120 lei de vaduva veteran de razboi si a mai primit ... (vezi toată discuția)