avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale intrebare!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

intrebare!!!

in primul rand...salut pe toata lumea de pe acest forum(pt.ca doar ce m-am inregistrat pe el:D).. Intrebarea mea este? De curand am intrat intr-o societate S.R.L. in care erau doi asociati cu parti egale..Eu intrand la fel.. pe langa schimbarea actelor la registrul comertului, mai trebuie sa fac un act notarial cu respectivi asociati? ( tinand cont ca eu intru in societate cu o anumita suma de bani si pe societatea respectiva exista cumparate mai multe bunuri,terenuri,etc.) Imi cer scuze anticipat daca nu m-am exprimat corect, dar chiar nu ma pricep si sunt la inceput.. MULTUMESC!!
Cel mai recent răspuns: eremis , utilizator 22:06, 28 Februarie 2008
cred ca omul vrea sa aiba o garantie pentru banii cu care va "intra"in firma.
De acceea eu am recomandat un contract de creditare.
1. societatea astfel inregistreaza banii ca pe o intrare neimpozabila
2. eremis are siguranta ca isi poate recupera investitia in caz de ceva...
Pentru contractul de creditare nu este nevoie de forma autentica (act notarial). e OK si sub semnatura privata sau cu data certa (la avocat sau cons.juridic al firmei)
sau, nu stiu daca ce-i doi ma pot scoate din societate..(iar nu stiu daca pot face asta) eu cum imi recuperez investitia...respectiv banii:((
ops!! aici vroiam sa ajung..deci e bine sa fac ceva... MS..AV_BOBIC..;)
Scuze!! si D-lui ELIS;)
Subscriu la cele scrise de av_bobic.
Si d.p.d.v. finaciar-contabil sunteti acoperit, deoarece in actele contabile ale societatii se va inregistra acest credit.

Alte discuții în legătură

Asocierea intr-un s.r.l. Ovidiu Ionel Ovidiu Ionel Buna ziua! Doresc sa ma asociez intr-o S.R.L. infiintata in anul 1991 care are un patrimoniu destul de frumusel. Ce acte sunt necesare sa fac ca sa nu am ... (vezi toată discuția)
Capital social mihaigaby mihaigaby Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme? Trebuie vindut firmei? Trebuie evaluat inainte? Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia ... (vezi toată discuția)
Retragere actionar cu preluare imobile venere venere Buna ziua! Suntem o societate cu 4 actionari, detinem parti sociale in mod egal. Un actionar (25% ) doreste retragerea din societate cu preluarea unor imobile ... (vezi toată discuția)