avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Valoarea maxima a veniturilor unui somer
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Valoarea maxima a veniturilor unui somer

Voiam doar sa ma asigur ca valoarea maxima a veniturilor unui somer trebuie sa fie mai mica de 510ron asa cum se precizeaza in Legea 76/2002:

nu are loc de munca, nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare;


Acest paragraf presupun că se aplică și absolvenților care beneficiază de îndemnizație de șomaj. Nu sunt sigur, de aceea apelez la bunătatea dvs. Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 21:25, 24 Noiembrie 2010
Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii;
d) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dacă au avut ultimul loc de muncă ori au realizat venituri în acea localitate.

valoarea indicatorului social de referinţă = 500 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi pt.somaj oprita oprita Buna ziua: Daca pina in data de 01.08.2012 o persoana a lucrat cu contract de munca, fiind indeplinite conditiile de a primii somaj, deoarece de la aceasta ... (vezi toată discuția)
Cine beneficiaza de somaj??? carmen silva carmen silva Buna ziua Va scriu deoarece am o problema: am un imobil inchiriat de unde primesc o chirie mica sub 100euro, bineinteles declarata la finantele ... (vezi toată discuția)