avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilierul juridic poate fi administrator unic al ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilierul juridic poate fi administrator unic al unei societati comerciale?

Va rog ajutati-ma cu un raspuns la urmatoarea intrebare : daca am functia de consilier juridic la o societate comerciala si vreau sa imi infintez un srl, pot fi si administratorul unic al acestui srl? Va multumesc anticipat
Art. 20 Estatutului.
Exercitarea profesiei de consilier juridic este compatibila cu:

a) activitatea didactica universitara si de cercetare;

b) functia de arbitru, mediator sau expert, in conditiile legii si cu respectarea prevederilor legale privind conflictul de interese;

c) participarea la comisii de studii, de intocmire a proiectelor de reglementari juridice;

d) orice alta activitate profesionala care nu incalca situatiile de incompatibilitate si de nedemnitate;

e) calitatea de asociat, actionar, administrator, cenzor la oricare dintre formele de organizare juridica prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator srl Iuliana Preda Iuliana Preda As avea si eu o nelamurire. O persoana care este angajata cu carte de munca intr-o societate cu raspundere limitata poate fi numita ulterior administrator. In ... (vezi toată discuția)
S.c. cu asociat unic bdd bdd asociatul unic al unei societati comerciale poate fi si administrator (denumit prin decizia administratorului unic si inregistrata mentiunea la Registrul ... (vezi toată discuția)
Firma noua, administrator, salariat liviu2004 liviu2004 Doresc in curand sa infiintez o firma (SRL) cu obiect de activitate servicii de proiectare. Vreau sa fiu singurul asociat si administrator. In acelasi timp, ... (vezi toată discuția)