avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuci comune....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuci comune....

printre bunurile dobandite in timpul casatoriei se afla si casa cu teren cumparata de la parinti cu contract cu clauza. acestia solicita anulare act. noi am construit impreuna o camera. ce se va intampla? care actiune e bine sa o introduci prima? partaj sau anulare act vanzare cumparare pt neindeplinire obligatii? cine ce daune va plati? noi ramanem cu camera noastra dar terenul de sub casa tb platit proprietarului? se platesc daune pt neindeplinirea obligatiei de intretinere? in ce cuantum?
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
baietzika, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 10:42, 25 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Avand atatea dileme, consider ca este firesc sa va adresati direct unui avocat.
In alta ordine de idei incerc sa va raspund concis si la unele intrebari. In acest sens va pot spune ca , in situatia prezentata lapidar si incomplet de catre dumneavoastra, actiunea de anulare a contractului este introdusa de parinti pentru neindeplinirea obligatiei de intretinere, rezultate in urma neintelegerilor dintre dumneavoastra si sotie. In acest sens introduceti actiune de divort, avand cap de cerere si partajul bunurilor. Ulterior parintii introduc actiunea de anulare contract. Daunele se platesc de catre partea cazuta in pretentii( care pierde), valoarea acestora fiind stabilita de catre instanta de judecata. In privinta camerei, consider ca aceasta va v- a fi despagubita de catre parinti daca acestia obtin anularea actului.
inteleg ca se pot face ambele actiuni intr-un singur proces? deci parintii raman si cu partea noastra de casa ramanand sa ne despagubeasca? eu vreau sa-mi pastrez camera si sa o despagubesc pe sotie si in plus exista si datorii comune cu sotia nu numai bunuri? se judeca tot in acelasi proces?
vi s-a explicat foarte clar de domnul consilier juridic, ca vor fi doua actiuni, una facuta de parinti prin care cer anularea contractului de vanzare cumparare si cealalta facuta de dvs impotriva sotiei sau invers in care veti discuta partajul...aceasta problema o puteti discuta fie in cadrul divortului fie dupa divort deoarece partajul se poate face oricand.

nicio instanta nu va va acorda respectiva camera in gospodaria lor.
urmeaza sa fiti despagubit pentru partea de investitie facuta de dvs.
totodata in cadrul partajului veti imparti si celelalte bunuri care le-ati dobandit cu sotia in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act vinzare cumparare macarie constantin macarie constantin Am act de vinzare cumparare ptr un teren pe care am construit o casa. Actul este intre mine sotia mea si parintii mei.Se poate anula acest act daca eu ssi ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj - mai pot cere partajul? tiby30 tiby30 am si eu o intrebare am divortat in 2003 iar partaj nu sa facut de niciun fel eu loc cu parinti si am sct de vinzare cumparare cu clauza de intretinere dupa ... (vezi toată discuția)
Vanzarea bunurilor comune dintr-o casatorie intrebatorul_g intrebatorul_g am o cunostinta care vrea sa divorteze. In timpul casatoriei s-au cumparat mai multe bunuri printre care si o masina. De curand sotul a vandut masina, care ... (vezi toată discuția)