avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate; conflict de interese
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate; conflict de interese

Buna ZIua,
Sunt functionar public si m-ar interesa noutatile cu privire la legea 188/1999 deoarece as vrea sa-mi accesez niste fonduri europene pt. apicultura si nu stiu daca am voie sa am PFA. Cineva de la APIA mi-a spus ca as avea voie deoarece s-au adus noi modificari la legea functionarului public.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:44, 25 Noiembrie 2010
mai bine v-ar prinde legea nr. 161/2003.... :)
ART. 96
(1) Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului.
PFA puteti sa aveti, art. 94 si art. 96 din Legea nr. 161/2003 s-au modificat anul trecut. Acum, depinde ce atributii aveti dvs. la APIA si ce urmeaza sa faceti ca PFA. S-ar putea ivi situatii in care sa constatati ca sunteti in conflict de interese (despre incompatibilitate a scris colegul de forum mihaicalinescu2005).

Art. 79 - Legea nr. 161/2003
(1) Functionarul public este in conflict de interese daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a) este chemat sa rezolve cereri, sa ia decizii sau sa participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice si juridice cu care are relatii cu caracter patrimonial;
b) participa in cadrul aceleiasi comisii, constituite conform legii, cu functionari publici care au calitatea de sot sau ruda de gradul I;
c) interesele sale patrimoniale, ale sotului sau rudelor sale de gradul I pot influenta deciziile pe care trebuie sa le ia in exercitarea functiei publice.
(2) In cazul existentei unui conflict de interese, functionarul public este obligat sa se abtina de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii si sa-l informeze de indata pe seful ierarhic caruia ii este subordonat direct. Acesta este obligat sa ia masurile care se impun pentru exercitarea cu impartialitate a functiei publice, in termen de cel mult 3 zile de la data luarii la cunostinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese sau nu? scopada2007 scopada2007 Dacă lucrez ca funcționar public(funcție publică de execuție) într-o instituție publică pot fi și președinte de ... (vezi toată discuția)
Temei legal conflict de interese, incompatibilități între o persoană cu funcție publică și o societate comercială gmonka gmonka Bună ziua, Aș dori să mă interesez care este temeiul legal pentru conflictul de interese, respectiv incompatibilități între o persoană cu funcție ... (vezi toată discuția)
Asociat la firma si functionar public gasd72 gasd72 Pot fi asociata la o firma in conditiile in care sunt functionar public ? Firma nu intra in conflict de interese cu institutia la care lucrez - Multumesc (vezi toată discuția)