1) as dori sa stiu si eu daca un procuror se sesizeaza ca urmare a sesizarii facute printr-un denunt (deci o persoana straina de cauza) atunci ea trebuie sa se constituie ca martor in cursul procesului penal (daca se ajunge sa se inceapa urmarirea penala) si in acest caz se poate avea acces la acest denunt scris?
2) pentru simplu fapt al formularii denuntului procurorul poate sa aplice dispozitiile pr. pen. referitoare la interceptarea comunicatiilor, avandu-se in vedere ca legislatia spune ca doar "daca exista motive temeinice" si inainte ca sa treca la invinuire? exista aceasta posibilitate?
Persoana care formuleaza un denunt va fi chemata ulterior ca martor denuntator in dosarul care se va forma.
Dupa ce procurorul va aduce la cunostinta materialul de UP inculpatul poate avea acces la toate dovezile pe care se sprijina Parchetul in sustinerea acuzarii.
Nu procurorul este cel care ia masura privind interceptarea si inregistrarea convorbirilor ci INSTANTA DE JUDECATA la cererea procurorului de caz.
Motivele temeinice privesc stabilirea circumstantelor de fapt in care s-a sav infr si identificarea sau localizarea altor participanti la infractiune.
Despre ce infr este vorba? Trebuie sa fie una dintre acelea pt care UP se efectueaza din oficiu.
Martor -> invinuit
xuser
Pe scurt, politia (din greseala sau cu rea vointa) aduce intr-un dosar penal (care are deja UP) un complice pe post de \"martor\".
As dori sa stiu care sunt ... (vezi toată discuția)