avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca = \"judecare in regim de urgenta\" ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca = "judecare in regim de urgenta" de ce nu se intampla asa?

In data de 10.11.2010 am trimis prin mandat postal cu confirmare de primire, o cerere de chemare in judecata pentru parata-angajatoare in baza articolului 51 din Contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010 , pentru ca parata sa fie obligata sa imi plateasca prima de nastere copil. Confirmarea de primire a sosit in data de 17.11.2010 pentru data de 12.11.2010.

Conform legislatiei : "Judecarea conflictelor de munca sunt de competenta instantelor stabilite conform Codului de procedura civila (art. 284 alin. (1) Codul muncii). Conflictele de munca sunt de competenta materiala a tribunalului, in prima instanta, cu exceptia celor date prin lege in competenta altor instante (art. 2 Cod procedura civila). Instanta competenta teritorial este cea in a carei circumscriptie reclamantul isi are domiciliul, resedinta sau, dupa caz, sediul (art. 284 alin. (2) Codul muncii). Cererile sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru si de timbru judiciar si se judeca in regim de urgenta (termenele de judecata nu pot fi mai mari de 15 zile)"

Am primit termen pentru 12 ianuarie 2011!!! nu se mai aplica regula " in regim de urgenta" ?

Imi puteti da un sfat asupra a ceea ce pot face in aceasta privinta?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 09:23, 30 Decembrie 2010
pai multumita guvernelor basescu si a ticalosiilor pe care le-au "legalizat" ei s-a ajuns la o supraaglomerare a instantelor cu procese pe litigii de munca.de acolo si termenul la care ati fost planificata.
Nu puteti face decat o cerere de preschimbare a termenului de judecata ...dar nu cred ca veti avea castig de cauza, intrucat exista un volum foarte mare de dosare care trebuie judecate de un singur complet ...:(
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Aveti un caz fericit..eu am depus in iulie 2010 si am primit termen in luna mai 2011....mai nou acum termenele sunt de 1 an
petre32 a scris:

Aveti un caz fericit..eu am depus in iulie 2010 si am primit termen in luna mai 2011....mai nou acum termenele sunt de 1 an


Dupa cum se vede am inceput sa ne intoarcem la "bucurii" de genul: am apucat carne,am apucat lapte, am apucat....orice.
Acum o sa ne bucuram ca am apucat ...termen de judecata mai scurt, chiar daca legea spune ca "termenele in litigiile de munca nu pot fi mai mari de 15 zile"(ce ofensa sa ceri instantei sa respecte legea!!)
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
rosu gheorghe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de chemare in judecata a fostului angajator pentru plata salariului neachitat vasiledumitru vasiledumitru care sunt pasii care trebuie urmati in actiune ; este un formular tip ? ; trebuie sa platesc si cit ;nu am avut contract legal dar am alte inscrisuri care fac ... (vezi toată discuția)
Unde se poate introduce o actiune? ContSters125561 ContSters125561 In procesele referitoare la litigii de munca,se poate introduce actiune si intr'un alt oras decat cel al reclamantului,in conditiile in care partea parata are ... (vezi toată discuția)
Procedura de solutionare a conflictelor de drepturi mike250 mike250 Procedura de solutionare a conflictelor de drepturi Conflictele de drepturi se solutioneza de catre instantele judecatoresti. (articolul 70 din Legea nr. ... (vezi toată discuția)