avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere de chemare in judecata a fostului angajator ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere de chemare in judecata a fostului angajator pentru plata salariului neachitat

care sunt pasii care trebuie urmati in actiune ; este un formular tip ? ; trebuie sa platesc si cit ;nu am avut contract legal dar am alte inscrisuri care fac dovada lucrului meu........daca trebuiesc depuse ; exisa o plingere la ITM ;
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 08:15, 21 Iulie 2010
Un model de actiune in executarea obligatiilor
contractuale de plata a salariului(art. 161 alin. (4), art. 166 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii)

Domnule Presedinte,

Subsemnatul ......................................., domiciliat in ................................., str. ......
............................. nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ........
........................, reprezentat prin avocat .............................., cu sediul profesional in .............................., str. .............................. nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ............................., in calitate de salariat, chem in judecata pe parata-angajatoare S.C. ........................., cu sediul in ......................., str. ............................ nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .................................., cod unic de inregistrare ............................., atribut fiscal .............................., numar de ordine in registrul comertului ............./........./............, cont deschis la Banca ........................., sucursala ....................., cu numarul ................, pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa:
1. fie obligata sa imi plateasca suma de ..................... lei, reprezentand drepturi salariale pe perioada ..................., pana in prezent;
2. sa fie obligata sa-mi plateasca suma de ......... lei, cu titlu de despagubiri corespunzatoare pre- judiciului pe care l-am suferit, ca urmare a neexecutarii de catre parata a obligatiilor contractuale de plata a salariului.
Fac dovada celor prezentate cu acte si martorii:
1.
2.

DOMNULUI PRESEDINTE AL.......................................

Judecarea conflictelor de munca este de competenta instantelor stabilite conform Codului de procedura civila (art. 284 alin. (1) Codul muncii). Conflictele de munca sunt de competenta materiala a tribunalului, in prima instanta, cu exceptia celor date prin lege in competenta altor instante (art. 2 Cod procedura civila). Instanta competenta teritorial este cea in a carei circumscriptie reclamantul isi are domiciliul, resedinta sau, dupa caz, sediul (art. 284 alin. (2) Codul muncii). Cererile sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru si de timbru judiciar si se judeca in regim de urgenta (termenele de judecata nu pot fi mai mari de 15 zile).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii de munca florin40 florin40 Buna ziua ,as dori si eu un model de trimitere in instanta a angajatorului pentru neplata sporurilor de noapte si sporurilor de vechime. (vezi toată discuția)
Sesizare tribunal in cazul neplatii salariului compensatoriu alinaon alinaon Buna ziua.Am \'beneficiat\' in urma cu o luna de incetarea CM conf art 65( avand CM pe perioada nedeterminata,vechime 5 luni).La fel ca si in cazul altor ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu sunshin3_ana_mary sunshin3_ana_mary m-am hotarat sa deschid o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru a fi obligat la plata salariului compensatoriu care mi-l datoreaza. exista ... (vezi toată discuția)