Un model de actiune in executarea obligatiilor
contractuale de plata a salariului(art. 161 alin. (4), art. 166 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii)
Domnule Presedinte,
Subsemnatul ......................................., domiciliat in ................................., str. ......
............................. nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ........
........................, reprezentat prin avocat .............................., cu sediul profesional in .............................., str. .............................. nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ............................., in calitate de salariat, chem in judecata pe parata-angajatoare S.C. ........................., cu sediul in ......................., str. ............................ nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .................................., cod unic de inregistrare ............................., atribut fiscal .............................., numar de ordine in registrul comertului ............./........./............, cont deschis la Banca ........................., sucursala ....................., cu numarul ................, pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa:
1. fie obligata sa imi plateasca suma de ..................... lei, reprezentand drepturi salariale pe perioada ..................., pana in prezent;
2. sa fie obligata sa-mi plateasca suma de ......... lei, cu titlu de despagubiri corespunzatoare pre- judiciului pe care l-am suferit, ca urmare a neexecutarii de catre parata a obligatiilor contractuale de plata a salariului.
Fac dovada celor prezentate cu acte si martorii:
1.
2.
DOMNULUI PRESEDINTE AL.......................................
Judecarea conflictelor de munca este de competenta instantelor stabilite conform Codului de procedura civila (art. 284 alin. (1) Codul muncii). Conflictele de munca sunt de competenta materiala a tribunalului, in prima instanta, cu exceptia celor date prin lege in competenta altor instante (art. 2 Cod procedura civila). Instanta competenta teritorial este cea in a carei circumscriptie reclamantul isi are domiciliul, resedinta sau, dupa caz, sediul (art. 284 alin. (2) Codul muncii). Cererile sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru si de timbru judiciar si se judeca in regim de urgenta (termenele de judecata nu pot fi mai mari de 15 zile).