avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigii de munca

Buna ziua ,as dori si eu un model de trimitere in instanta a angajatorului pentru neplata sporurilor de noapte si sporurilor de vechime.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 25 Octombrie 2012
Domnule Presedinte,

Subsemnatul ......................................., domiciliat in ................................., str. ......
............................. nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ........
........................, reprezentat prin avocat .............................., cu sediul profesional in .............................., str. .............................. nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ............................., in calitate de salariat, chem in judecata pe parata-angajatoare S.C. ........................., cu sediul in ......................., str. ............................ nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .................................., cod unic de inregistrare ............................., atribut fiscal .............................., numar de ordine in registrul comertului ............./........./............, cont deschis la Banca ........................., sucursala ....................., cu numarul ................, pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa:
1. fie obligata sa imi plateasca suma de ..................... lei, reprezentand drepturi salariale neacordate pe perioada ..................., ce constau in :
- spor de ...
- spor de ...

2. sa fie obligata sa-mi plateasca suma de ......... lei, cu titlu de despagubiri corespunzatoare pre- judiciului pe care l-am suferit, ca urmare a neexecutarii de catre parata a obligatiilor contractuale de plata a salariului.

Motivarea in fapt a actiunii

Motivarea in drept a actiunii
....

Un model care poate fi adaptat la situatia dvs gasiti aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de chemare in judecata a fostului angajator pentru plata salariului neachitat vasiledumitru vasiledumitru care sunt pasii care trebuie urmati in actiune ; este un formular tip ? ; trebuie sa platesc si cit ;nu am avut contract legal dar am alte inscrisuri care fac ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca pinuriu pinuriu va rog mult un sfat daca se poate:Vreau sa dau in judecata firma unde am lucrat si nu stiu ce sa scriu in reclamatie.Adica nu stiu cum sa ma adresez curtii.Va ... (vezi toată discuția)
Sesizare tribunal in cazul neplatii salariului compensatoriu alinaon alinaon Buna ziua.Am \'beneficiat\' in urma cu o luna de incetarea CM conf art 65( avand CM pe perioada nedeterminata,vechime 5 luni).La fel ca si in cazul altor ... (vezi toată discuția)