avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

va rog mult un sfat daca se poate:Vreau sa dau in judecata firma unde am lucrat si nu stiu ce sa scriu in reclamatie.Adica nu stiu cum sa ma adresez curtii.Va multumesc pt.intelegere.
Cel mai recent răspuns: pinuriu , utilizator 08:00, 11 Noiembrie 2011
Ce doriti sa obtineti de la angajator?
drepturile salariale ale sotiei mele.Nu i sa facut carte de munca cat timp a lucrat la ei.13 03 2011 20 10 2011.si intre timp a ramas si insarcinata.actele pt.contract l-ea trimis de 2 ori si tot a amanato.
Incerca sa va expun un inceput de o astfel de cerere ..

Domnule Presedinte,

Subsemnata ......................................., domiciliata in ................................., str. ......
............................. nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ........
........................,in calitate de salariata, chem in judecata pe parata-angajatoare S.C. ........................., cu sediul in ......................., str. ............................ nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .................................., cod unic de inregistrare ............................., atribut fiscal .............................., numar de ordine in registrul comertului ............./........./............, cont deschis la Banca ........................., sucursala ....................., cu numarul ................, pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa:
1. fie obligata sa imi plateasca suma de ..................... lei, reprezentand drepturi salariale pe perioada ..................., pana in prezent;

2. sa fie obligata la eliberarea unei adeverinte de vechime pentru perioada lucrata;

3. sa fie obligata sa-mi plateasca suma de ......... lei, cu titlu de despagubiri corespunzatoare pre- judiciului pe care l-am suferit, ca urmare a neexecutarii de catre parata a obligatiilor contractuale de plata a salariului.
........

un model complet gasiti aici
[ link extern ]

Sotia dvs a avut c.i.m. ?
la ultimul loc de munca nu dar pina in martie a avut.
In acest sens, este foarte greu ...va trebui sa probeze ca a lucrat la acel loc de munca ....

Alte discuții în legătură

Litigii de munca florin40 florin40 Buna ziua ,as dori si eu un model de trimitere in instanta a angajatorului pentru neplata sporurilor de noapte si sporurilor de vechime. (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata a fostului angajator pentru plata salariului neachitat vasiledumitru vasiledumitru care sunt pasii care trebuie urmati in actiune ; este un formular tip ? ; trebuie sa platesc si cit ;nu am avut contract legal dar am alte inscrisuri care fac ... (vezi toată discuția)
Sesizare tribunal in cazul neplatii salariului compensatoriu alinaon alinaon Buna ziua.Am \'beneficiat\' in urma cu o luna de incetarea CM conf art 65( avand CM pe perioada nedeterminata,vechime 5 luni).La fel ca si in cazul altor ... (vezi toată discuția)