avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Pad-polita de asigurare impotriva dezastrelor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Pad-polita de asigurare impotriva dezastrelor

Am polita de asigurare pentru un credit ipotecar. Acopera aceasta asigurare , asigurarea obligatorie (PAD)?. Poate puteti sa-mi dati si legislatia unde este stipulat acest lucru... multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:13, 4 Decembrie 2010
Polita pe care ati intocmit-o pt ipoteca la banca nu acopera si polita PAD decat pana la expirarea anului de asigurare apoi se va intocmi o alta polita cu fransiza de 10/20 mii euro din care vor lipsi riscurile de cutremur, alunecari de teren si inundatii. Pt aceste riscuri se va intocmi polita PAD la o suma asigurata de 10/20 mii de euro care va deveni complementara cu polita facultativa si vor acoperi necesarul de asigurare pt banca. Ex. : daca aveti o polita facultativa cu incepere de la 15.03.2010 pana la 14.03.2011 , pana la aceasta data nu trebuie sa va faceti si polita PAD. Dar pt perioada 15.03.2011 / 14.03.2012 este obligatorie si polita PAD.
programmer a scris:

Am polita de asigurare pentru un credit ipotecar. Acopera aceasta asigurare , asigurarea obligatorie (PAD)?. Poate puteti sa-mi dati si legislatia unde este stipulat acest lucru... multumesc

Legea locuintei nr.260/2008 +Normele de aplicare, aprobate prin Ord.CSA nr.10/2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita asigurare gabi4d gabi4d Buna ziua, Acum 7 ani ,odata cu racordarea la gaz metan ,am incheiat o polita de asigurare a apartamentului contra ... (vezi toată discuția)
Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta artur1971 artur1971 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati sa inteleg o problema . Eu am asigurat apartamentul de 5 ani in fiecare an . Acum vine legea si spune ca trebuie sa fac o ... (vezi toată discuția)