De aproape un an exista o hotarare definitiva si irevocabila data de tribunal, prin care se dispune trimiterea cauzei la procuror in vederea inceperii u.p. impotriva unei administratore de imobil, pt fals, uz de fals si gestiune frauduloasa. Desi s-a solicitat in mod expres in repetate randuri acest lucru, pana acum procurorul nu a dat ordonanta de incepere a u.p. fata de administratora respectiva. Intre timp, primaria i-a suspendat atestatul si a suspendat-o si din functie. Dar, doamna si a aranjat sa fie aleasa presedinta, si culmea i-a si iesit pasenta. Este legal ? Oare mai are dreptul sa administreze condomeniul o infractoare ? Si ce ar fi de facut ca sa fie convins procurorul sa dea afurisita aia de ordonanta odata? Mai e in termen sau a expirat deja dosarul?
Nu exista interdictii pentru alegerea presedintelui uneie asociatii de proprietari.
Impotriva procurorului respectiv puteti depune o sesizare la prim-procurorul parchetului de care apartine.
Probabil se mai fac cercetari .
Faptul ca a fost aleasa presedinta de asociatie nu o exonereaza de raspundere daca se pune in miscare actiunea penala si este gasita vinovata pt infractiunile care i le imputati.
Nu sunt eu in cauza./ Stiu ca s-a depus si plangere impotriva acelui procuror si din cate stiu nu mai e nici primprocurorul la care era subordonat. S-a mai depus si cerere de recuzare dar se tergiverseaza cauza. / ELIS - :O cum adica "nu exista interdictii pt alegerea presedintelui "? Daca are o hotarare definitiva in care o instanta superioara constata existenta savarsirii acelor infractiuni ? Mai poate dispune de acele calitati morale solicitate prin noua lege a asociatiilor de proprietari ( fosta OG85/2001 - acum abrogata)? Si daca i s-a suspendat atestatul de administrator si a fost suspendata din functie tocmai din aceste motive ? Zau daca mai inteleg ceva.... :-/
Potrivit actualei Legi privind asociatiile de proprietari, preşedintele asociaţiei de proprietari este fie candidatul care va obţine cel mai mare număr de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin voinţa sa şi a majorităţii proprietarilor din cadrul adunării generale.
Daca nu mai are atestat de administrator, atunci ea nu mai poate indeplini aceasta functie - administrator -.
Presedintele unei asociatii de proprietari are atributii diferite fata de un administrator.
In plus, asa cum sustii, nici nu s-a inceput urmarirea penala impotriva fostei administratoare.
Cred ca proprietarii care au ales-o presedinta s-au gandit si la prezumtia de nevinovatie.