Până în 2012, la Asociația noastră era angajat un cenzor bătrân, bolnav de Alzheimer, vecin pe scara mea. Șefii noștri l-au ținut acolo ca și cenzor, doar de formă, să nu zică nimeni că nu există niciunul. Chiar dânsul mi-a confirmat cu 2 luni înainte de a muri că el renunțase la funcție de 2-3 ani. Vă dați seama ce abuzuri au comis foștii șefi care timp de 3 ani n-au convocat nici măcar o Adunare Generală, cel puțin pentru a alege conducerea Asociației (s-au auto-numit).
Ei nu vroiau un alt cenzor pentru că pe bătrânul amintit îl manevrau cum vroiau (chiar nepoata sa ne-a zis că nu recunoaște semnătura lui de pe un act al Comitetului Executiv ... din care făcea parte) !?
Deci, un bătrân de 85 de ani, bolnav de Alzheimer, vota (fictiv) ca membru al Comitetului Executiv, dar figura ca și Cenzor ?! Nu știu dacă ați mai auzit de o situație mai ilegală ca asta.
Din 2012 până în 2013 falșii șefi ai Asociației au angajat o Cenzoră externă care era și Expertă Contabilă membră C.E.C.C.A.R., dar care, în loc să verifice legalitatea activității acelor șefi, era membră a Comitetului Executiv ! REPET: acea Cenzoră nu era proprietară în Asociația noastră, dar era ... membră a Comitetului Executiv ! :help:
Eu zic că
nici administratorul nu avea dreptul legal să ia decizii și să voteze în numele Comitetului Executiv, deoarece se știe că aceasta are Contract de Muncă aprobat și semnat chiar de ... Comitetul Executiv și de șeful acestuia, președintele ! În acest caz, e imposibil ca o aceeași persoană să fie concomitent și șef (angajator) și angajat !
Întrebarea mea este:
Contabila Asociației avea dreptul să fie membră a Comitetului Executiv ? Dacă nu avea dreptul, care era motivul - exista cumva în cazul ei, un mic Conflict de Interese ?
Dacă minim 3 membri ai Comitetului Executiv nu erau numiți sau aleși legal,
am putea noi, proprietarii, să contestăm legalitatea deciziilor luate ilegal de acești falși membri ai Comitetului Executiv, care astfel au compromis orice hotărâre (decizie) luată fără a se convoca măcar o Adunare Generală timp de 3-4 ani, cel puțin pentru ... alegerea conducerii executive a Asociației, care s-a auto-numit fără rușine, fără a fi aleasă vreodată de proprietari !
Ne-fiind convocată nicio Adunare Generală timp de 3-4 ani, este evident că nici președintele nici acei ... 15 membri ai Comitetului Executiv (?!) nu au fost aleși vreodată de proprietarii Asociației noastre și astfel nu aveau niciun drept să ne reprezinte sau să semneze acte în numele Asociației noastre.
Mai avem vreo șansă să le anulăm în Instanțele civile sau penale toate deciziile luate, dar și actele semnate de acești infractori care, chipurile, au condus Asociația timp de 3 ani, cu toate că noi am făcut destule reclamații către Autoritățile de toate felurile, că n-avem o conducere legală, ci una care s-a auto-numit, cu știrea Primăriei ?
Pentru a nu crede că mint, vă arăt o pagină dintr-un proces-verbal al unei așa-zise ședințe de Comitet Executiv, în care printre cei 15 falși membri ai acelui Comitet erau trecuți și cenzorul, administratorul și contabila, care, din câte am auzit, niciunul nu avea voie să ia decizii în numele proprietarilor membri ai Asociației de Proprietari:
[ link extern ]
Se vede chiar din prima pagină a procesului-verbal că ședința din 24.02.2011 nu era statutară (legală), deoarece șefii au trecut acolo că au fost prezenți 15 membri, dar se vede clar că nu erau toate semnăturile acestora, ci numai 12 !