avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat nastere copil
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat nastere copil

buna ziua!
Am o fetita pe care am nascut-o in Romania,tatal nu a recunoscut-o legal din motive de sanatate nu sa putu deplasa....pot obtine alt certificat de nastere?locuim in Malta....pot obtine certificatul de nastere numai cu copii legalizate dupa buletin pasaport si declaratie ?sunt recunoscute in Romania?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 22:12, 25 Noiembrie 2010
Cum adica "alt certificat de nastere" ? Din moment ce acesta exista...

Orice solicitare privind eliberarea certificatelor de stare civila se face in baza documentelor doveditoare a identitatii, in original. In general, dupa confruntare, se retine de catre ofiterul starii civile o copie certificata, ca fiind conforma cu originalul. Pentru situatii particulare, deosebite, se solicita mai multe documente.
Recunosterea se face prin declaratie facuta la serviciul de stare civila, fie odata cu inregistrarea nasterii, fie, dupa aceasta data;recunosterea poate fi facuta si prin inscris autentic sau prin testament.;
Incercati sa luati legatura cu consulatul Romaniei in Malta sa va faca o declaratie si o procura valabila!
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii facuta in afara tarii refuzata la starea civila ContSters100836 ContSters100836 Buna ziua, am mare nevoie de ajutor. Baietelul meu are 11 luni si tatal lui, cetatean australian, nu a fost in tara la data nasterii si nici nu a revenit in ... (vezi toată discuția)
Obtinere duplicat certificat nastere anyta07grz anyta07grz buna seara/ Fetita mea are varsta de 20 ani este plecata din tara, si-a pirdut certificatul de nastere( i-au fost furate actele certificatul de nastere si ... (vezi toată discuția)
Eliberare duplicat certificat de nastere Elenacristina Elenacristina care sunt pasii de urmat pentru eliberarea unui duplicat al certificatului de nastere si a unui pasaport (care au fost furate) in conditiile in care persoana ... (vezi toată discuția)