Buna ziua!
Am semnat un contract de colaborare cu un teatru.
Una dintre clauzele contractului suna ceva de genul: "colaborarea se incheie pe durata stagiunii intre 01.01.2008 si 31.07.2008".
Am intrebat-o pe dna de la personal si mi-a raspuns ca asa se face.
Acesta este un contract pe durata determinata? In sensul ca nu pot renunta la contract pana pe 31.07.2008? Daca da, care ar fi consecintele denuntarii unui astfel de contract inainte de termen?
Si in caz ca nu este stipulata denuntarea unilaterala, incetarea se paote face fara probleme cu acordul partilor.
Daca totusi nu se poate prin nicuna din variantele de mai sus, contractul va trebui executat.
Daca totusi, nu megeti la spectacole ei pot sa va dea in judecata pt. nerespectarea obligatiilor contractuale si sa va ceara despagubiri, in masura in care pot dovedi prejudiciul.
Buna ziua tuturor.
Pe scurt sa nu va retin mult:
Am colaborat printr-un contract cu o televiziune la realizarea unei emisiuni. Una din obligatiile lor era sa imi vireze banii cuveniti in termen de 60 de zile de la difuzarea emisiunii.
Daca depasesc termenul asta ii pot da in judecata? As avea castig de cauza? Le pot cere daune materiale?
Multumesc, numai bine!
Nerespectarea parţială sau totală, executarea defectuoasă a cel puţin uneia din clauzele contractuale, poate determina rezilierea unilaterala a Contractului si atrage culpabilitatea părţii împricinuite prin obligarea la plată de daune-interese.
Daca dvs.v-ati indeplinit intrutotul obligatiile asumate prin contract, la expirarea termenului de plata convenit, puteti sa actionati in instanta pentru a obtine o sentinta care eventual poate fi executat si silit.