avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nerespectarea obligatiilor de catre cesionarul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nerespectarea obligatiilor de catre cesionarul dreptului de autor

Buna ziua.
Am avut un contract de cesiune a drepturilor de autor pe perioada de 6 luni cu Paprika pentru o emisiune la Antena1. Am castigat intr-o emisiune o suma de bani pe care inca nu am primit-o conform termenului stipulat in contract. OBLIGATIILE CESIONARULUI (Paprika) " Sa depuna diligentele necesare pentru ca postul sa plateasca premiul Cedentului castigator, in termen de maxim 60 de zile de la data aparitiei pe post." . Mentionez ca data aparitiei este 04 dec 2008.

Intrebari:
1. Ii pot da in judecata? Cum procedez?
2. Le pot cere daune materiale? Cat?
3.As avea castig de cauza sau imi pierd timpul?

Multumesc mult!
Succes tuturor!
Cel mai recent răspuns: saftacristina , utilizator 15:52, 23 Februarie 2009
1.Il puteti da in judecata insa in prealabil trebuie sa il notificati pentru punerea in intarzire si neachitarea obligatiilor fiind necesara o concilire intre parti si numai dupa aceasta procedura prealabila puteti apela la instantele de judecata.
2.Daunele materiale le puteti estima in functie de prejudiciul produs care poate fi cuantificat in functie de anumite criterii obiective pe care le puteti proba.
3.Castiga de cauza ati avea cu conditia sa faceti procedura prealabila mentionata la pct.1

Av.Andrei Taru
eu am anunat prin email managerul de casting de la Paprika, cu care am avut contractul ca au intarziat cu plata insa au spus ca ei si-au indeplinit obligatiile sunand la Intact, postul antena 1 sa le aminteasca ca trebuie sa ma plateasca. Ideea e ca ei arunca acum unul pe altul si eu nu primesc banii.
Astept un raspuns va rog: cum ii anunt pe cale amiabila ca trebuie sa ma plateasca? Dupa ce ii anunt, cat sa astept raspuns de la ei? vreau sa le cer plata de daune-interese pentru nerespectarea obligatiilor contractualesi vreau sa stiu dupa ce criterii o pot face.

va multumesc infinit de mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare dislexic dislexic Buna ziua! Am semnat un contract de colaborare cu un teatru. Una dintre clauzele contractului suna ceva de genul: "colaborarea se incheie pe durata stagiunii ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa este pt lovire sau alte violente Coordonator Coordonator Daca am fost lovit de un subordonat si mi-am pierdut cunostinta lovindu-ma la cap din cadere, cu 5 zile de ingrijiri medicale, cam ce pedeapsa primeste ... (vezi toată discuția)
Folosirea imaginii pentru reclama fara consimtamantul meu Mamaruta123 Mamaruta123 Buna ziua, intentionez sa dau in judecata un important dezvoltator care timp de o luna si-a facut reclama in tot orasul (in presa scrisa, la tv, bannere ... (vezi toată discuția)