avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pedeapsa este pt lovire sau alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pedeapsa este pt lovire sau alte violente

Daca am fost lovit de un subordonat si mi-am pierdut cunostinta lovindu-ma la cap din cadere, cu 5 zile de ingrijiri medicale, cam ce pedeapsa primeste inculpatul? Pana in ce cuantum pot sa primesc despagubiri morale?
Pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 5 ani sau amenda, dupa cum stiti si dvs., probabil va primi amenda. Despagubirile morale teoretic nu au limita, practic insa va trebui sa dovediti prejudiciul produs.
Depuneti plangere penala si va puteti constitui parte civila in cadrul procesului penal pana la inceperea cercetarii judecatoresti, solicitand despagubiri materiale si morale.
In ceea ce priveste pedeapsa, fapta savarsita se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
In afara de CML alte probe mai aveti? au fost martori care au asistat la eveniment?
In ceea ce priveste despagubirile, daunele materiale le puteti solicita in legatura cu toate cheltuielile intervenite din pricina acestui eveniment si trebuie sa aveti chitante/facturi.
In ceea ce priveste daunele morale, cuantificarea prejudiciului moral nu este supusă unor criterii legale de determinare, daunele morale se stabilesc prin apreciere, ca urmare a aplicării de către instanța de judecată a criteriilor referitoare la consecințele negative suferite de cei în cauză în plan fizic și psihic, importanța valorilor lezate și în măsura în care au fost lezate aceste valori, intensitatea percepției consecințelor vătămării, măsura în care le-a fost afectată situația familială, profesională și socială.
Toate aceste criterii de cuantificare a prejudiciului moral sunt subordonate conotației aprecierii rezonabile, pe o bază echitabilă, corespunzătoare prejudiciului real și efectiv produs victimei.
In concluzie, dvs precizati o suma, urmand ca instanta sa aprecieze.

Da, exista si 2 martori. S-a deschis din oficiu dosar penal. Multumesc pt raspunsul complet.
Chiar daca politia s-a sesizat din oficiu, trebuie sa depuna si plangere prealabila.
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vătămare corporală ADRIANN2017 ADRIANN2017 BUNA ZIUA,va rog sa imi raspundeti:daca un tip ma lovit cu pumnul in gura si mi-a spart buza din dreapta jos si un dinte de sus din fata,cam cati bani a-s ... (vezi toată discuția)
Daune morale OneQuestion OneQuestion Buna ziua, In urma unei altercatii si in urma unei loviri usoare, a rezultat un certificat medico-legal cu 1-2 zile de spitalizare. La acestea, exista ... (vezi toată discuția)
Există un barem pentru daunele morale care pot fi cerute în cazul unei plângeri penale pentru lipsire de libertate, amenințare și șantaj? S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L In cazul unei plangeri penale pe baza ART 206 C.P, ART 207 C.P AL 2, ART 208 C.P cu probe si tot ce este necesar pentru a avea castig de cauza, care este un ... (vezi toată discuția)