intentionez sa dau in judecata un important dezvoltator care timp de o luna si-a facut reclama in tot orasul (in presa scrisa, la tv, bannere prin oras etc), reclama in care apare imaginea mea. Tin sa mentionez ca nu am semnat nici un contract si nu am primit nici un ban. Pot cere daune morale? Pana la ce suma pot merge? Pe ce criterii?
Ca o masura preliminara, puteti apela si la mediere pentru a regla pretentiiile dvs la daune materiale sau chiar morale.
Avantajul ar fi ca nu ar mai trebui sa achitati taxa judiciara de timbru, pe care ati plati-o daca inaintati actiunea la tribunal.
Daca si dezvoltatorul accepta solutia, in cadrul medierii, care este de fapt o negociere asistata, puteti sa exprimati pretentiile dvs. si sa le discutati direct cu reprezenttntii societatii respective.
Gasiti pe siteul meu unele aspecte care va pot lamuri, intr-o prima etapa, asupra daunelor materiale si morale.
La prima vedere, pe baza a ceea ce descrieti, poate fi vorba despre daune materiale, in primul rand, in baza folosirii imaginii dvs.
Suteti indreptatit sa solicitati si daune morale, daca va simtiti afectat psihic de actiunea invocata, insa ele sunt greu de cuantificat pentru ca sunt mai degraba reparatii morale. Instanta nu acorda usor sume semnificative pentru acest lucru.
Oricum, daca declansati o actiune in instanta, va trebui sa faceti in prealabil informarea asupra medierii, si dvs si societatea reclamata.