avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... daune interese compensatorii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

daune interese compensatorii

Pot prevedea intr-un contract comercial, ca daune interese compensatorii, o suma de bani certa?
Cel mai recent răspuns: mihaela.aivanese , utilizator 08:39, 13 Mai 2009
puteti stabili cu ocazia incheierii contractului o clauza penala si cuantumul penalitatilor de intarziere. deci pentru fiecare zi de intarziere in executarea obligatiilor contractuale. Aceasta clauza va va conferi o garantie in plus a executarii la timp si cu buna credinta a contractului .
studentica a scris:

puteti stabili cu ocazia incheierii contractului o clauza penala si cuantumul penalitatilor de intarziere. deci pentru fiecare zi de intarziere in executarea obligatiilor contractuale. Aceasta clauza va va conferi o garantie in plus a executarii la timp si cu buna credinta a contractului .

clauza pentru penalitati de intarziere am prevazut, dar vreau si daune compensatorii pt.cazul de reziliere al contractului din alte motive decit cele prevazute in contract...
nu vad nici o problema sa aveti si asa ceva la capitolul sanctiuni
mihaela.aivanese a scris:

da, asa zic si eu, credeam ca aceste daune se stabilesc doar printr-o hotarire judecatoreasca,,,,
Multumesc!
marianna a scris:

mihaela.aivanese a scris:

da, asa zic si eu, credeam ca aceste daune se stabilesc doar printr-o hotarire judecatoreasca,,,,
Multumesc!

nu neaparat!daca rezilierea este conventionala clauza penala corespunzatoare acesteia poate fi stabilita la randul ei de parti.

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)