avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anulare decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anulare decizie concediere

rog sa-mi spuneti daca pentru reincadrare pe post a salariatului, angajatorul trebuie sa emita o decizie prin care sa o anleze pe cea de concediere. Ce se intampla cu contractul de munca al salariatului, el a fost incetat odata cu emiterea deciziei

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: maria-B , utilizator 11:29, 26 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Dati mai multe detalii .... despre ce perioada vorbim intre incetarea CIM si aceasta "reincadrare" ?; ce determina "reincadrarea" ? Vorbim de bugetar sau privat ?
Salariatul in cauza - persoana contractuala din sistemul bugetar- a fost concediat in luna martie 2010. A cerut in instanta anularea deciziei de concediere si a castigat procesul. Acum suntem nevoiti sa-l reincadram in munca, pe acelasi post pe care l-a avut. Care este procedura de reincadrare? Ce se intampla cu contractul individual de munca , acesta a incetat odata cu emiterea deciziei de concediere.
La solicitarea salariatului instanţa care a dispus anularea concedierii va repune părţile în situaţia anterioară emiterii actului de concediere.
In acest caz, se va emite o decizie de reintegrare pe postul detinut anterior emiterii deciziei de concediere anulata de catre instanta de judecata.

C.i.m. ramane in vigoare, avand in vedere principiul de drept restitutio in integrum
Va multumesc mult pentru raspunsul dat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre judecatoreasca dumi32 dumi32 Buna seara, as dori sa va prezint următoarea speta si poate mă puteți ajuta cu niște răspunsuri, o salariata a fost data afara in urma ... (vezi toată discuția)
Poate fi incetat un contract care este suspendat? roxana.alecsa roxana.alecsa Un angajat a fost dat afara, dupa care a fost reintegrat pe baza unei hotarari judecatoresti. Dupa reintegrare el a intrat in concediu de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)