avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate fi incetat un contract care este suspendat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate fi incetat un contract care este suspendat?

Un angajat a fost dat afara, dupa care a fost reintegrat pe baza unei hotarari judecatoresti. Dupa reintegrare el a intrat in concediu de crestere si ingrijire copil, situatie in care contractul a fost suspendat. Intre timp a venit o alta hotarare judecatoreasca, de data asta definitiva, hotarare care da dreptate firmei angajatoare. Cum i se poate inceta contractul de data asta, avand in vedere ca el are contractul suspendat. Care este articolul si care este procedura?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 23 Decembrie 2011
El nu mai are niciun c.i.m. suspendat , ca urmare a hotararii judecatoresti care da castig de cauza angajatorului ... prin urmare, decizia de concediere este legala ca efect al principiului restitutio in integrum
hotararea judecatoreasca data in recurs are efecte retroactive, deoarece desfiinteaza toate efectele celeilalte. prin urmare, cim a incetat la termenul initial din decizia de concediere si se poate pune problema restituirii de catre angajat al sumelor salariale ...desigur ca sunt discutii, in ce priveste cuantumul. de asemenea, poate avea probleme si in ceeace priveste indemnizatia de crestere si ingrijire copil daca societatea notifica hot . jud. la Protectia copilului

consultati urgent un avocat la cazul in speta
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
Conform art. 51 (1) din codul muncii, Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;

Dar, conform art. 49 alin (6), In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

In aceste conditii, va trebui sa asteptati terminarea CIC si apoi procedati la desfacerea CIM.

Nu ne-ati spus care a fost temeiul juridic din prima deciizie de incetare CIM, cea care a fost contestata in instanta si admisa la recurs.
Poate se incadreaza la incetarea de drept, conform art. 56, caz in care nu mai asteptati incheierea CIC.
Am intalnit si aceasta varianta.
Nu uitati ca reintegrarea s-a facut destul de legal, in baza art. Art. 274 "Hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept".
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Nu mai are cum sa astepte revenirea din CCC ... potrivit principiului de drept ”restitutio in integrum”, partile sunt puse in situatia anterioara ...adica, decizia de concediere este legala .... prin urmare, c.i.m. va inceta la data prevazuta in decizia respectiva ...
Tinand cont ca reincadrarea a fost legala, ce se va intampla cu toate actele si faptele subsecvente acestei reincadrari, respectiv salariile primite retroactiv si intrarea in CIC?

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca in baza hotararii judecatoresti Victoriagheorghe Victoriagheorghe Buna dimineata, Am urmatoarea speta: Avem o angajata care a fost concediata in anul 2013 si care a dat societatea in judecata. In urma procesului, in baza ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie concediere maria-B maria-B rog sa-mi spuneti daca pentru reincadrare pe post a salariatului, angajatorul trebuie sa emita o decizie prin care sa o anleze pe cea de concediere. Ce se ... (vezi toată discuția)