avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate fi incetat un contract care este suspendat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate fi incetat un contract care este suspendat?

Un angajat a fost dat afara, dupa care a fost reintegrat pe baza unei hotarari judecatoresti. Dupa reintegrare el a intrat in concediu de crestere si ingrijire copil, situatie in care contractul a fost suspendat. Intre timp a venit o alta hotarare judecatoreasca, de data asta definitiva, hotarare care da dreptate firmei angajatoare. Cum i se poate inceta contractul de data asta, avand in vedere ca el are contractul suspendat. Care este articolul si care este procedura?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 23 Decembrie 2011
Dar reintegrarea a fost anulata prin pierderea litigiului ... asa inteleg eu , prin faptul existentei unei hotarari in favoarea angajatului .. prin urmare, anulandu-se hotararea primei instante inseamna ca decizia de concediere este legala ...
Maestre, nedumerirea mea era alta, va rog luminati-ma: Tinand cont ca reincadrarea in urma sentintei instantei de fond a fost legala, ce se va intampla cu toate actele si faptele subsecvente acestei reincadrari, respectiv salariile primite retroactiv si intrarea in CIC?

1. Decizia de reintegrare va fi anulata ... ca urmare a deciziei din recurs ...

2. Angajatorul are la dispozitie intoarcerea executarii silite pentru salariile acordate retroactiv ...

3. Intrarea in CCC nu cred ca este afectata.... cred ca este posibil sa se refaca toate actele pentru intrarea in CCC ... depinde si de temeiul incetarii c.i.m.
Daca observati expunerea mea de mai inainte, si eu consideram ca este important temeiul juridic pe care s-a bazat decizia de desfacea CIM.
Pentru primele doua aspecte nu cred ca are relevanta temeiul de drept al incetarii ... numai pentru cel de-al treilea aspect ar putea relevanta ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca in baza hotararii judecatoresti Victoriagheorghe Victoriagheorghe Buna dimineata, Am urmatoarea speta: Avem o angajata care a fost concediata in anul 2013 si care a dat societatea in judecata. In urma procesului, in baza ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie concediere maria-B maria-B rog sa-mi spuneti daca pentru reincadrare pe post a salariatului, angajatorul trebuie sa emita o decizie prin care sa o anleze pe cea de concediere. Ce se ... (vezi toată discuția)