avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea 200/2006
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea 200/2006

vreau sa beneficiez de aceasta lege, la somaj mi s-a spus ca lichidatorul tb sa depuna la ei, iar la lichidator ca "nu stie ce prevede aceasta lege".ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 25 Noiembrie 2010
Prevederile acestei legi reglementeaza conditiile privind constituirea, gestionarea, utilizarea si controlul Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale, denumit in continuare Fondul de garantare.
Din Fondul de garantare se asigura plata creantelor salariale ce rezulta din contractele individuale de munca si din contractele colective de munca incheiate de salariati cu angajatorii impotriva carora au fost pronuntate hotarari judecatoresti definitive de deschidere a procedurii insolventei si fata de care a fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare, denumiti in continuare angajatori in stare de insolventa.

Trebuia sa depuna o cerere care va fi insotita de documente care sa ateste ca impotriva angajatorului a fost pronuntata o hotarare judecatoreasca definitiva de deschidere a procedurii insolventei si a fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante salariale suportate din fondul de garantare potrivit legii nr. 200/2006 andrerieu56 andrerieu56 - Impotriva angajatorului a fost pronuntată o hotărâre judecătorească definitivă de deschidere a procedurii insolventei fara a fi dispusă măsura ... (vezi toată discuția)
Salarii ContSters193525 ContSters193525 Cum se pot plati salariile restante din fondul de garantare? Care sunt demersurile in acest caz si cine trebuie sa le faca? (vezi toată discuția)
Salarii restante achitate din fondul de garantare redguy973 redguy973 Buna seara, Lucrez la firma ROMSTRADE ,firma aflata in insolventa,iar de salariile restante pe lunile septembrie,octombrie si noiembrie intreband la AJOFM ... (vezi toată discuția)