avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cumparare apartament prin mandatari la ambele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cumparare apartament prin mandatari la ambele parti !

Am dat de un apartament pe care vanzatorul actual l-a cumparat acum 1 luna si vrea sa-l vanda MIE. Insa contractul lui de vanzare cumparare cu vanzatorul initial este prim mandatari la ambele parti , ceea ce mi s-a parut fff ciudat.

Va rog frumos sa-mi spuneti dpdv legal ce inseamna acest lucru.

Astept urgent un raspuns !
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:16, 27 Noiembrie 2010
dpdv legal nu inseamna nimic. contractul are aceeasi valabilitate.
o revanzare dupa o luna poate trezi suspiciuni in lipsa unei explicatii plauzibile. incercati sa intelegeti motivul si nu efectuati plati in avans.
Notarul o sa verifice toate actele ( cadastru,intabulare etc.) si nu o sa accepte incheierea contractului de v-c daca e ceva in neregula.
In rest, vanzatorul ce explicatie are ca il vinde asa repede? o sa-l usuce impozitul...
notarul sa verifice si procurile!!!! exista si procuri falsificate!!daca, de exemplu primul proprietar nu este in tara si "un prieten" s-a imputernicit cumva si "i-a facut un bine" lasandu-l fara casa????????? daca procura de vanzare este falsa, toate actele ulterioare vor fi desfiintate. aveti grija!
Nu trebuie sa aveti grija, nu vor fi anulate.
Exista o exceptie de la principiul anularii actului subsecvent, mai precis cazul dobanditorului cu titlu oneros al unui imobil - adica exact cazul cumparatorului de buna credinta. Nu i se anuleaza actul, se rezolva intre "falsificatori" si adevaratul proprietar.
si daca adevaratul proprietar isi vrea imobilul inapoi, el neavand nici o intentie sa il vanda?

Alte discuții în legătură

Procura notariala cielodellasera cielodellasera Buna seara. As dori sa stiu daca este valabila si legala o procura notariala prin care o persoana este imputernicita sa vanda un imobil inclusiv sie insasi. Va ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare din 2008 nefinalizata pina la data actuala COMAN IULIAN COMAN IULIAN Buna ziua, Am o promisiune bilaterala de vanzare cumparare din 2008 a unui teren extravilan facuta de tatal meu care a decedat in 2018. La obiectul ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare si incasare bani armada_maxima armada_maxima Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea intrebare aferenta unei procuri de vanzare -cumparare si incasare bani. In procura apare urmatorul ... (vezi toată discuția)