Am dat de un apartament pe care vanzatorul actual l-a cumparat acum 1 luna si vrea sa-l vanda MIE. Insa contractul lui de vanzare cumparare cu vanzatorul initial este prim mandatari la ambele parti , ceea ce mi s-a parut fff ciudat.
Va rog frumos sa-mi spuneti dpdv legal ce inseamna acest lucru.
dpdv legal nu inseamna nimic. contractul are aceeasi valabilitate.
o revanzare dupa o luna poate trezi suspiciuni in lipsa unei explicatii plauzibile. incercati sa intelegeti motivul si nu efectuati plati in avans.
Notarul o sa verifice toate actele ( cadastru,intabulare etc.) si nu o sa accepte incheierea contractului de v-c daca e ceva in neregula.
In rest, vanzatorul ce explicatie are ca il vinde asa repede? o sa-l usuce impozitul...
notarul sa verifice si procurile!!!! exista si procuri falsificate!!daca, de exemplu primul proprietar nu este in tara si "un prieten" s-a imputernicit cumva si "i-a facut un bine" lasandu-l fara casa????????? daca procura de vanzare este falsa, toate actele ulterioare vor fi desfiintate. aveti grija!
Nu trebuie sa aveti grija, nu vor fi anulate.
Exista o exceptie de la principiul anularii actului subsecvent, mai precis cazul dobanditorului cu titlu oneros al unui imobil - adica exact cazul cumparatorului de buna credinta. Nu i se anuleaza actul, se rezolva intre "falsificatori" si adevaratul proprietar.