avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vanzare cumparare din 2008 nefinalizata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vanzare cumparare din 2008 nefinalizata pina la data actuala

Buna ziua,
Am o promisiune bilaterala de vanzare cumparare din 2008 a unui teren extravilan facuta de tatal meu care a decedat in 2018. La obiectul antecontractului este stipulat ca daca contractul de vanzare-cumparare nu se poate incheia din motive imputabile vanzatorului (lipsa schita cadastrala sau intabulare, lipsa certificat rol eliberat de primaria competenta elc.) partile sunt de acord ca vanzatorul sa incheie o procura in forma autentica in favoarea unui mandatar care se va ocupa personal de indeplinirea tuturor formalitalilor necesare inchelerii tranzactiei inclusiv sa plateasca pretul stabilit si sa sernneze in fata notarului pentru promitentul_vanzator contractul de vanzare cumparare. Aceasta procura a fost incheiata tot in anul 2008 de catre toti mostenitorii de atunci, timp in care promitentul cumparator prin mandatarul sau nu a efectuat nici o diligenta in acest sens, drept pentru care in baza certificatului de rol sunt proprietar mostenitor si vin cu intrebarea : Legal, pot sa vand acest teren avand procurile de la restul mostenitorilor, este nevoie de instanta sa ma repuna in drepturi? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:11, 10 Octombrie 2019
Depinde cine poseda imobilul.
Buna ziua,
Conform promisiunii de vanz-cump.:" prezentul antecontract nu reprezinta un act translativ de proprietate, riscul pieirii bunului ramanand in sarcina promitentului-vinzator pina la data autentificarii contractului de vanzare cumparare". Mentionez si faptul ca acest document nu a fost autentificat la notar. La momentul actual terenul este lucrat fara contract de arenda, de societatea comerciala a caror administratori sunt persoanele cumparatoare si care au desemnat persoana imputernicita prin procura sa definitiveze contractul de vanzare cumparare. Deci revin cu intrebarea: am dreptul legal sa vand sau trebuie sa ma adresez instantei pentru anularea acestei promisiuni de vanzare cumparare si a procurii? Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2019
COMAN IULIAN, utilizator
Mergeti la un avocat cu actul, mie imi pare ca nu sunt sanse foarte mari, depinde si de ce doreste acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare niculaucarmen niculaucarmen printr-o procura incheiata in luna martie 2008 sunt imputernicit sa vand dreptul de proprietate a unui teren. In aceeasi procura este mentionat si faptul ca ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala vanzare-cumparare, il pot impiedica pe vanzator sa renunte la vanzare? alexberi alexberi Buna ziua, In calitate de Cumparator: 1) Am o Promisiune Bilaterala de Vanzare-Cumparare imobil cu arvuna. Actul este incheiat acum doua zile la notar. 2) ... (vezi toată discuția)
Hotarire care tine loc de vanzare-cumparare Chiriac Roxana Chiriac Roxana As vrea si eu opinii legate de o situatie si anume reclamantul cere o hot care tine loc de vanzare-cumparare avand un antecontract de v-c din 28 febr ... (vezi toată discuția)