avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager

mama mea a cumparat un apartament pe numele meu cu uzufruct viager.banii de la ea i-am primit acum vrea sa o tin in casa pe sora mea si eu nu vreau ma ameninta ca ma da afara din casa.poate sa faca asta?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:14, 26 Noiembrie 2010
Avand drept de uzufruct viager poate folosi locuinta si daca ea considera ca trebuie sa o tina in casa pe fiica ea, poate face asta.
banuiesc ca in contract e stipulat ca intrati in stapanirea de fapt la moartea ei, nu?
da asa este specificat in contract dar ma ameninta ca ma da afara din casa cu executor judecatoresc.poate sa faca asta?
Doar in urma obtinerii unei hotarari judecatoresti def. si irevoc. de evacuare.
si totusi ma poate obliga sa o primesc pe sora mea in casa?
poate.

Alte discuții în legătură

Probleme contract vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager gabi_cristina2004 gabi_cristina2004 Am si eu o mare problema si sper sa gasesc un raspuns sau un ajutor la problema mea. In 2005 locuind cu chirie cu sotia mea, mama a insistat sa ne mutam cu ea ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca am contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager? georgepur georgepur BUNA ZIUA! Eu am un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager facut in urma cu 10 ani intre mine si mama mea,locuiesc in apartament cu mama ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager sau intretinere RalucaDimian RalucaDimian Buna seara , As dori un sfat, va rog, in legatura cu urmatoarea problema : O cunostinta de-a mea (el nu este roman , are rezidenta permanenta aici in ... (vezi toată discuția)