avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot sa fac daca am Contract de Vanzare Cumparare cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot sa fac daca am Contract de Vanzare Cumparare cu Clauza de Uzufruct Viager?

BUNA ZIUA!

Eu am un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager facut in urma cu 10 ani intre mine si mama mea,locuiesc in apartament cu mama mea,
sotia si sora mea,in urma cu 10 ani cand l-am luat de la mama era o darapanatura de apartament,am achitat datoriile,am bagat centrala termica,calorifere tevi de cupru,am facut acoperis ca ploua in casa,la-m renovat din nou acoperisul,am schimabat tocarimea ca era de lemn la geamuri am pus de termopan,am zugravit tot apartamentul,cu glet, izolat pereti exteriori, lavabila,am pus gresie faianta in baie bucatarie,hol,parchet in toata casa schimbat toata aparatura electrocasnica,ma rog modernizat complet totul pe cheltuiala mea si a sotiei mele, dar acum de ceva vreme mama a inceput sa faca scandal sa ne streseze ca nu ii convine aia ,ca nu stiu ce ma rog,sora mea nu e casatorita dar a ramas gravida nu stiu cu cine si vine si aia cu copilul in casa sa o intretinem noi ma rog.Va dati seama ca nu mai putem sa suportam la maxim asta si nici nu vrem sa plecam din casa dupa ce am bagat atatia bani si am investitin casa, acum ce sa fac sa imi iau sotia si sa plec pe drumuri?
MENTIONEZ EU AM CHITANTE SI FACTURI,BONURI FICALE LA APROAPE TOT E AM INVESTIT IN CASA UNDE MAI PUI SI FACTURILE LA UTILITATI ,APA GAZE GUNOI ETC.

Ce pot eu sa fac din punct de vedere juridic sa ma separ de mama si de sora mea sa traim linistiti eu si cu sotia mea ca ma ameninta si pe mine si pe sotia mea ca ne omoara,cred ca mama e si dusa un pic cu pluta.
DACA MA PUTETI AJUTA CU CEVA VA ROG FRUMOS SA IMI SPUNETI?
VA MULTUMESC PENTRU INTELEGERE!
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
georgepur, utilizator
Precizati daca este vorba doar despre uzufruct viager sau este stipulata si obligatia de intretinere. E important acest aspect in privinta obligatiilor ce trebuie respectate de dvs.
In contract este stipulata doar clauza de uzufruct viager nu are clauza de intretinere.
Astept un raspuns va multumesc din suflet.
Dvs sunteti proprietar cu drepturi depline asupra imobilului. Singura obligatie a dvs este sa respectati dreptul de uzufruct viager al mamei.

Nu aveti de ce sa permiteti accesul surorii in casa dvs si nici sa o intretineti. Dar acestea sunt probleme de familie.

Nu aveti nici de ce pleca din casa dvs, dar va trebui sa tolerati prezenta mamei in casa dvs pt ca asa v-ati asumat obligatia.
dar daca mama nu este de acord sa o dau pe sora mea afara din casa, ce pot sa fac din punct de vedere juridic?
Teoretic mama nu mai are niciun drept sa dispuna in legatura cu acest bun.

Alte discuții în legătură

Probleme contract vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager gabi_cristina2004 gabi_cristina2004 Am si eu o mare problema si sper sa gasesc un raspuns sau un ajutor la problema mea. In 2005 locuind cu chirie cu sotia mea, mama a insistat sa ne mutam cu ea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager mpacuraru mpacuraru mama mea a cumparat un apartament pe numele meu cu uzufruct viager.banii de la ea i-am primit acum vrea sa o tin in casa pe sora mea si eu nu vreau ma ameninta ... (vezi toată discuția)
Pot sa girez cu casa... leleti leleti Am devenit proprietara unei locuinte In urma incheierii unui CONTRACT DE INTRETINERE ( in fata unui notar)facut cu mama mea.Intrebarea mea este daca pot sa ... (vezi toată discuția)