avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... declaratie de venit global
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

declaratie de venit global

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca am obligatia depunerii declaratiei de venit global pe anul 2004.

Mentionez ca am lucrat tot anul la acelasi angajator si ca am fost scutita de impozit pe salariu, fiind incadrata in functia de programator.

Datorita acestei incadrari, angajatorul nu a depus fisa fiscala 1 pe anul respectiv

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Rahmati , Consultant fiscal 23:58, 29 Februarie 2008
Raspuns scurt: NU.
Va multumesc pentru raspuns!

Dar pentru anul 2005 trebuie sa depun declaratia de venit global ? Atunci m-am transferat de la un angajator la altul...

Va multumesc
Declaratia de venit global se depune de catre persoanele care obtin venituri din activitati independente: venituri comerciale, venituri din profesii libere si venituri din drepturile de proprietate intelectuala.
Veniturile din salarii cuprind toate veniturile obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca. In acest caz, platitorul de salarii are obligatia sa completeze fisele fiscale pentru intreaga durata de efectuare a platii salariilor ( chiar daca este vorba de un impozit scutit). Pentru anul 2004, au depus declaratii persoanele care au realizat venituri supuse procedurii de globalizare.
In anul 2005, odata cu aplicarea cotei unice, procedura s-a modificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa fiscala am un srl cu obiect de activitate comercializarea de incaltaminte.trebuie sa depun la ministerul de finante pana la 15 mai? (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul global adinutza_75 adinutza_75 Buna ziua, in anul 2007 am fost salariat in perioada ian-august, si in decembrie 2007 am obtinut venituri din activitate consultanta. Nu am depus la Finante ... (vezi toată discuția)
Declarare venituri din strainatate? new life new life Buna ziua! Ma intereseaza daca o persoana care a lucrat in strainatate(fara contract de munca, deci nu exista vreo dovada ca a obtinut bani) trebuie sa ... (vezi toată discuția)