avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Putem beneficia de despagubire de la stat? Cum sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Putem beneficia de despagubire de la stat? Cum sa procedez

Parintii mei au detinut o casa in Ploiesti care a fost daramata in timpul regimului comunist fara sa primeasca vreo despagubire.La ceva timp au primit cu chirie la stat un apartament pe care l-au cumparat in rate.In locul casei noastre s-au construit blocuri.Exista posibilitatea sa primim despagubiri chiar daca imobilul nu mai exista? Si daca da unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: gabytoma , utilizator 15:37, 26 Noiembrie 2010
Sunt date insuficiente care sa conduca la o apreciere corecta si de bun simt fata de ce ati postat... Exista Legea nr.10/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, este Legea nr.247/2005, cu modificari si completari ulterioare, daca nu ati notificat acea revendicare si prin posibiltatea prevazuta in Legea nr.247/2005, nu mai exista nicio alta cale...
Nu am facut nici o revendicare pentru ca nu am stiut despre aceasta lege......Sa inteleg ca era vorba de un termen limita in care se putea face revendicarea.......Mentionez ca acea casa a fost preluata abuziv de regimul comunist.Ce alte date as putea sa va mai ofer?.....Dar cel mai important unde sa merg sa ma interesez? La primaria orasului sau la o alta institutie?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversare anrp KLTM KLTM Avem un dosar pe Legea 10 la ANRP de ani de zile care zace acolo. A fost facuta evaluarea imobilului in anul 2011, pe legea veche si noi am fost de acord cu ... (vezi toată discuția)
Drepturile fostilor detinuti politici din perioada comnista dorinahojbota dorinahojbota La ora actuala sunt cetatean german am plecat din romania inca inainte de revolutie(am fugit). In perioada comunista am fost detinut politic 8 ani de zile si ... (vezi toată discuția)
Lege pt cei deportati Lorena_Teo Lorena_Teo Socrul nasei mele a fost deportat in Rusia si acum vrea sa stie daca poate beneficia de acei bani care se dau celor care se incadreaza in legea 221/2009, ... (vezi toată discuția)