avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

As dori sa stiu daca in cazul unui divort cu partaj ,dupa 23 de ani de casnicie, cu 2 copii majori, pe motive de violenta (cu certificat medico-legal) si consum de alcool din partea sotului, precum si lipsa indeplinirii datoriilor financiare fata de familie, existand doua locinte cu valori diferite, exista posibilitatea ca sotia cu cei doi copii sa ramana in locuinta mai scumpa(de tri ori), iar sotul sa ramana cu celalata. Locuinta mai scumpa este bun dobandit dupa casatorie, pe numele sotului iar cealalta tot bun dobandit dupa casatorie pe numele sotului in coproprietate cu unul din copii, acesta fiind de acord sa renunte la partea lui in favoarea tatalui, cu conditia sa ramana locuinta mai scumpa mamei.

astept raspuns, va multumesc anticipat!
Nu conteaza ca sunt pe numele sotului, daca sunt achizitionate in timpul casatoriei, sunt bunuri comune si intra in masa partajabila, deci se impart.
Fiul nu este parte in procesul de partaj, deci cota lui o poate dona/vinde separat tatalui.
Ideea e ca puteti ramane cu imobilul mai valoros si sa platiti o sulta sotului, pt diferenta de pret, sa nu mai depindeti de cota fiului, sa si-o pastreze.
In cadrul actiunii de partaj,puteti ajunge la o intelegere cu privire la modul de impartire al bunurilor,care intelegere va fi scrisa si semnata de parti si va face parte integranta din hotararea pe care o va pronunta instanta,luand act de vointa expresa a dvs si a sotului,conform art.271 c.pr.civ.
Se va pronunta o hotarare de expedient,care va fi definitiva.
Mai aveti avantajul achitarii a numai 3% din taxa de timbru aferenta valorii bunurilor,iar dupa solutionarea pricinii aceasta va fi restituita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare michelle1965 michelle1965 Sotia detine o casa ,dobandita in timpul casatoriei, cu ajutorul parintilor.Eu doresc sa gasesc o cale legala de a renunta la orice drept pe care l-as avea ... (vezi toată discuția)
Divort crazykinezu crazykinezu Ma gandesc sa divortez si eu dupa 1 an si ceva de casatorie , motivele nu vi le spun acum. Ma intereseaza altceva avem o casa cu 50% - 50% drept comun care e ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord vulpys vulpys buna seara si la multi ani!sunt din Bucuresti si as dori sa aflu daca eu si sotul meu putem divorta fara a fi reprezentati de un avocat mai precis divortul sa ... (vezi toată discuția)