avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... URGENT!!!!!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

URGENT!!!!!

am un SRL in lichidare. am inchis anul trecut. mi s-a deschis dosar pt neplata CAS-urilor. am avut probleme mari, am luat tepe de la colaboratori si am ajuns in imposibilitatea de a plati contributiile. nu a fost rea credinta! din actele firmei rezulta faptul ca nu au fost bani, de aceea nu am platit, nu am retras bani din societate ca sa ma sustrag de la plata CAS-ului. Finantele mi-au sechestrat niste bunuri ale SRL-ului si mai au sa imi ramburseze niste TVA. pot sa imi sechestereze bunuri personale (casa, apartament)? au depus plangere pt evaziune fiscala impotriva mea.ce se face in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: Roxana Burtea , Avocat 13:54, 28 Noiembrie 2010
buna ziua.
pot fi sechestrate numai bunurile care apartin societatii.bunurile dvs nu.
parerea mea e sa contactati un jurist.mai mult va sfatuiesc sa cautati o modalitate de a plati ptr ca statul nu va iarta pentru aceste datorii si in plus vor creste penalitatile.dupa ce platiti poate aveti NOROCUL sa va recuperati si tva-ul.
succes.
multumesc! penalitatile nu mai curg pt ca societatea este in lichidare. si nu am bani sa platesc!!!!!efectiv nu am!!! doar am pierdut cu societatea asta, nu am castigat nimic! tepele care le-am luat sunt de 3 ori mai mari decat datoria pe care o am la stat! am actionat in judecata pe unul care nu m-a platit si am castigat procesul, dar avea toate bunurile sechestrate si o gramada de datorii! cu altul ma judec in afara tarii de aproape 3 ani!:sorry: nu am bani! am 2 apartamente, de asta mi-e frica sa nu imi puna sechestru pe ele. repet, din actele societatii se vede clar ca nu am facut evaziune fiscala!
Daca este vorba de o lichidare voluntara a societatii, atunci trebuia sa fi numit si un lichidator> Acesta trebuie sa procedeze la inventarierea bunurilor, sa stabileasca atat pasivul cat si activul societatii si sa dispuna repartizarea acestora.Intrucat mai exista debite de recuperat se vor demara actiunile legale pentru colectarea acestora si se va face o compensare a TVA de recuperat cu sumele datorate bugetului de stat.
In cazul in care societatea este in insolventa si s-a cerut instantei constatarea acesteia si intrarea in faliment, urmeaza ca toate aceste probleme sa fie solutionate de care judecatorul sindic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala monalisa1500 monalisa1500 am un SRL in lichidare. am inchis anul trecut. mi s-a deschis dosar pt neplata CAS-urilor. am avut probleme mari, am luat tepe de la colaboratori si am ajuns ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala! urgent! monalisa1500 monalisa1500 am avut un srl pe care l-am inchis din cauza datoriile catre stat, care din cauza majorarilor, penalizarilor au ajuns la 150.000 lei. am luat tepe de la ... (vezi toată discuția)
Nu am bani de tva the_question the_question Buna ziua. Am si eu o problema.Situatia e in felul urmator: Am vandut acum 2 (doua) luni in urma un apartament,care i-l aveam luat pe firma.Am luat o suma ... (vezi toată discuția)