avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxa evaluare imobil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxa evaluare imobil

Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, cum inregistrez o taxa evaluare imobil facturata de o banca comerciala! Nu avem un contract ( pt ct. 628 la un eventual control se cere contractul). In ct. 622? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Doina B , utilizator 16:41, 12 Decembrie 2010
Nu este atat de important contul, desi mai potrivit mi se pare contul 622, chiar si asa, insa, ar fi normal sa reiasa de undeva necesitatea acestei evaluari.
Multumesc pt raspuns.
Imobilul respectiv nu face parte din patrimoniul societatii, (apartine unei persoane fizice).
Este o situatie ambigua pt mine; nu mi s-au dat prea multe explicatii, stiu doar ca firma intentioneaza sa obtina un credit, in acest scop s-a facut evaluarea, care a fost facturata de banca astfel: Taxa evaluare=300, TVA=72.
Din punctul meu de vedere as considera ca fiind nedeductibile atat cheltuiala cat si TVA-ul, dar nu mi-e clar cum sa inregistrez: 6588 (analitic distinct) = 401 372 Inregistrez in 6588 valoarea totala a facturii?
Buna ziua
Factura a fost emisa pe numele firmei ?
Da, sigur, este emisa pe firma.
Buna ziua

Avem factura emisa pe numele firmei - avem
Prestatia ( evaluarea ) este facuta pentru ca firma sa obtina un credit - este

Din aceste motive , consider ca este cheltuiala deductibila ( cont 622 sau 628 )
si tva , la fel, deductibil .

In contractul de credit se va aminti si despre aceasta evaluare .

In cazul in care , din varii motive, creditul nu va fi obtinut , sa aveti in vedere sa detineti un document din partea bancii care sa contina recomandarea , obligatia etc de a face acea evaluare .
Acest document poate fi solicitat cu o nota scrisa adresata bancii .
In cazul in care nu primiti raspuns , se va vedea intentia dvs de a obtine acel document .

Alte discuții în legătură

Plata notar > 100 lei Doina B Doina B Buna ziua! Am facut o cheltuiala cu un onorariu notar (pt o procura) si initial am inregistrat in contul 622. Plata este de 150 lei; stiind ca limita este ... (vezi toată discuția)
In ce cont ?? luciapap luciapap Am primit o factura de la director pe care scrie brosura informativa, am inteles ca pt un concediu a primit la promotie pt 10 zile cand vrea -100 lei.Factura ... (vezi toată discuția)
Contabilitate carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu inregistrarea contabila in urmatorul caz?: Am o factura de reparatie masina, emisa pe firma, dar masina nu este ... (vezi toată discuția)