avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata notar > 100 lei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata notar > 100 lei

Buna ziua!
Am facut o cheltuiala cu un onorariu notar (pt o procura) si initial am inregistrat in contul 622. Plata este de 150 lei; stiind ca limita este de 100 lei - plati prin casa fara factura, ma gandesc sa o consider cheltuiala nedeductibila si sa o inregistrez in 6588 (analitic distinct).
Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: JolieCont , Contabil 14:49, 27 Septembrie 2010
''stiind ca limita este de 100 lei - plati prin casa fara factura'' - conform carei legi platile prin casa fara factura sunt plafonate la 100 ron?
notariatul nu va emis un bon fiscal in valoare de 150 ron?
poate ca am ramas eu in urma cu legislatia dar este prima data cand aud asa ceva.
pentru cheltuielile nedeductibile se creaza un analitic distinct la contul de baza.
Limita de 100 de lei nu mai este in vigoare. Pentru a deduce o cheltuiala, bonul de casa nu mai este suficient. Aveti nevoie de factura. Puteti merge cu bonul la notariat sa cereti factura sau incadrati plata respectiva pe cheltuieli nedeductibile (si nici tva nu deduceti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa evaluare imobil Doina B Doina B Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, cum inregistrez o taxa evaluare imobil facturata de o banca comerciala! Nu avem un contract ( pt ct. 628 la un eventual control ... (vezi toată discuția)
In ce cont ?? luciapap luciapap Am primit o factura de la director pe care scrie brosura informativa, am inteles ca pt un concediu a primit la promotie pt 10 zile cand vrea -100 lei.Factura ... (vezi toată discuția)
Combustibil decontat 7.5%/km aferent deplasarii efectuate machiador machiador buna ziua va rog, la o deplasare interna se prezinta un bf de combustibil efectuat cu auto personal pentru care se calculeaza km parcursi *7.5% *pretul/litru ... (vezi toată discuția)