Am si eu o intrebare referitoare la definitia dolului:
Viciu de consimtamant, constand in in inducerea in eroare de catre o persoana a unei alte persoane,
prin folosirea unor mijloace viclene, pentru a o determina sa incheie un act juridic, la care altfel aceasta nu ar fi consimtit, dol principal, ori ar fi consimtit in conditii mai putin oneroase, dol incident. Intrucat dolul direct este determinant pentru insasi incheierea actului juridic, el constituie o cauza de nulitate; dolul indirect nu conduce la anularea actului, ci justifica numai introducerea unei cereri in daune. In toate cazurile, actul incheiat ca urmare a dolului nu este nul de drept ci da loc numai la o actiune in anulare. Fapta unei persoane de a folosi mijloace viclene in raport cu o alta persoana poate constitui, in conditiile legii penale, infractiunea de inselaciune.
Se poate sa-mi explice cineva asa pe limba unei persoane ce nu a facut dreptul ce anume inseamna?
Si acest dol e in genere dificil de demonstrat?
Se poate numi dol inchieiera unui act (pe care trebuie neaparat sa-l semnezi)in care ti se zice dc nu pui data asta pe act nu semnez? Precizez ca au fost martori de fatza.
Este un act de imprumut sume de bani, iar data de restituire mi-a fost impusa.Adica nu semnez nici un act( in act se zicea de imprumut si data cand se vor restitui banii integral si in transe) daca nu e data 2015.(actul a fost semnat in 2009).
Este dol???
scarlet
in cazul unor de plata ale unei asociatii de proprietari care nu specifica (dupa cum specifica L 82 si OMF 1969/2007):
-data intocmirii
data afisarii
data ... (vezi toată discuția)