avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre cheltuieli comune de administrare intr-un bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre cheltuieli comune de administrare intr-un bloc

Buna ziua. Problema supusa atentiei este urmatoarea: daca locuiesc la parter intr-un bloc de 8 etaje si nu particip la cheltuieli legate de functionarea cotidiana a liftului, atunci, in cazul in care asociatia a hotarat inlocuirea acestuia, este normal sa particip la cheltuielile aferente acestei operatiuni? Adica este corect ca aceste cheltuieli sa se imparta si celor care nu folosesc niciodata liftul? Multumesc pentru atentie si eventuala lamurire, Mirela Foca. O zi buna in continuare.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:50, 26 Noiembrie 2010
Sunteti parte dintr-o entitate. Trebuie sa participati la toate cheltuielile administratiei. Presupun ca si daca trebuie izolat blocul, Dvs considerati ca locuind la parter nu aveti nici o obligatie. De ce nu va mutati la o casa? De ce vreti sa locuiti intr-un bloc?:D
Cand se face sedinta ( adunarea asociatiei ) , ridicati aceasta problema..atata timp cat stati la parter si nu-l folositi trebuie sa accepte sa ca cei de la parter sa nu plateasca cota parte pentru inlocuirea lui.
In general aceste probleme se rezolva in cadrul adunarilor generale ale asociatiei de proprietari.
1-Legal,liftul reprezinta parte comuna,a carei intretinere /reparatie este repartizata tuturor proprietarilor
2-
Totusi legiutorul a acordat dreptul adunarii generale in temeiul art 35 din HG nr 1588/2007 Prin hotarare a adunarii generale,pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului persoanele care locuiesc in apartamentele situatie la subsol,
demisol.parter,mezanin precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin,in baza unor angajamente personale date in scris catre asociatia de proprieratari de catre persoanele care nu folosesc spatiile de la etajele superioare

De regula ,pentru a preintampina suspiciuni/interpretari/dispute,nu se tine cont si aceasta dispozitie
Faptul ca nu platiti lunar cota aferenta service-ului ascensorului este deja un favor care vi s-a acordat de catre asociatie.
Dv. ati putea fi scutit numai de plata curentului electric, daca ar exista un contor specific pentru ascensor.

In privinta reparatiei liftului, legal, trebuie sa platiti acea cota intrucat ascensorul face parte din proprietatea comuna pentru a carei reparatie in lege nu se specifica nicio exceptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pentru reparatia liftului Spulbar Spulbar Buna ziua, Intai as dori sa multumesc pentru un eventual raspuns la problema mea. Am cumparat un apartament acum 7-8 ani intr-un bloc mai vechi, deci nu ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari-cheltuieli cu ascensorul ancapaula ancapaula buna ziua, locuiesc la parter intr-un bloc care are ascensor.Ma intereseaza sa stiu daca exista vreo modalitate prin care nu mai trebuie sa achit cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli pentru plata reparatiilor la ascensor basu basu Locuiesc la primul nivel intr-un bloc de zece etaje. Am constatat ca administratia mi-a trecut de plata cota parte din reparatia(revizia) de la lift. I-am ... (vezi toată discuția)