avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire rog urgent ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire rog urgent ajutor

mostenitori pot dobandi propietatea imobiliara prin uzucapiune si nu prin mostenire ?
in cazul nostru sa facut uzucapiune si nu mostenire . in acest caz sa eludat legea ?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Radu Adrian , Avocat 16:44, 26 Noiembrie 2010
nu s-a eludat legea...inseamna ca numai unul dintre mostenitori a ramas cu imobilul p care l+a uzucapat...daca se deschidea succesiunea imobilul s+ar fo impartit la cati mostenitori ar fi avut defunctul.
Buna ziua !
In speta dvs. vorbim despre doua institutii diferite , ambele insa privesc modalitati legale de dobandire a proprietatii .
Daca de esenta mostenirii este succesiunea facuta in conditiile legii , in cazul uzucapiunii ca mod de dobandire a proprietatii este necesar a se emite o hotarare judecatoreasca in acest sens .
Ati facut uzucapiune si nu mostenire pentru ca defunctul nu avea act de proprietate, iar prin mostenire s-ar fi transmis doar posesia, nu si proprietatea.
Este perfect legal.
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
Cabinet Avocat Radu Adrian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, soțul meu are un teren lăsat de la unchiul lui(decedat) ... lauramaria1 lauramaria1 Buna ziua, soțul meu are un teren lăsat de la unchiul lui(decedat) ,dar fara acte. Acum vrea să îl vândă și să îl treacă pe noul proprietar. ... (vezi toată discuția)
Persoana fara mostenitori directi ContSters44710 ContSters44710 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa clarific urmatoarea dilema: unchiul meu a fost casatorit dar nu a avut copii. El a murit si apartamentul detinut de el si ... (vezi toată discuția)
Dobandirea proprietatii asupra unei case in care locuiesc? petree petree Casa a fost a bunicilor care au decedat. Succesiunea nu s-a facut pentru ca nici unul din urmasi nu vrea sa cedeze in favoarea unuia. In prezent in casa ... (vezi toată discuția)