avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... og 119/2007 cum sa fac?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

og 119/2007 cum sa fac?

Mai am o intrebare, am un debitor cu o suma de 6xx lei de anul trecut daca as calcula panalitatile ar ajunge undeva la 9xx lei sunt cam 369 de zile nu mai stiu exact, as merge pe OG119/2007 ce ma sfatuiti , desi am trimis somatii, notificari, am sunat , l-am invitat la conciliere , nu am primit niciun raspuns, am crt, am facturi, am conf de primire fiindca sau trimis prin posta facturile.,
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: incepator c.j , utilizator 20:22, 28 Noiembrie 2010
eu va sfatuiesc cu draga inima sa mergeti pe acesta cale, desi sincer, daca debitorul este de rea credinta nu veti obtine banii efectiv.
Dar macar aveti un titlu, cu care veti merge la executor , cand veti constata ca debitorul nu e de gasit, sau nu are nimic in patrimoniu....................... Asta e Romania !!!! TARA TUTUROR POSIBILITATILOR !!!
Daca aveti contract cu debitoarea, puteti sa mergeti atat pe OG5/2001 privind somatia de plata, cat si pe OUG119/2007 privind ordonanta de plata.
Atentie la calcularea penalitatilor, nu trebuie ca acestea sa depaseasca debitul principal, daca nu aveti stipulatie in contract.
De asemenea, atentie sa nu fie facturile prescrise prin trecerea unui termen mai mare de 3 ani.
In legatura cu semnatura de pe facturi, aceasta nu mai este obligatorie.
Pentru cele doua norme enumerate mai sus, nu este obligatorie nici concilierea prealabila.
Va multumesc, este stipulat, asa este daca este de rea- credinta normal ca nu fac nimic, voi incerca sa vad ce pot face , am riscat acum 1 luna cu alt debitor dar am mers pe act in pretentii, cu doua zile inainte de al doiale termen mi-au achitat cu op, am incheiat ctr, de tranzactie,, am avut noroc,,cred ca de aceia nu ma baga colegii in seama:O, vor mai face recurs daca au platit si au recunoscut.
multumesc inca o data , ma simt asa bine cat va scriu si imi raspundeti frumos si chiar sa intelg , am 5 luni de cand sunt jurist.
:stunned:
Diferenta principala intre actiunea in pretentii si somatia de plata este in primul rand ca la prima se taxeaza la valoare, iar la a doua 39 lei indiferent de debit.
Apoi, mai este si celeritatea cu care se judeca ordonanta sau somatia de plata.
In legatura cu recursul, daca au platit, inseamna ca au recunoscut datoria, deci dosarul a ramas fara obiect.
Bafta.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz primire corespondenta Monica H. Monica H. Buna ziua, Ce pot face pentru a recupera un debit, daca societatea debitoare refuza sa primeasca notificarea si invitatia la conciliere? In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Refuz plata factura emisa andreea36 andreea36 Buna-Ziua! Va rog sa-mi spuneti care este procedura de recuperare a banilor pentru o factura emisa si acceptata.Detinem o mica firma de constructii si am ... (vezi toată discuția)