avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită reziliere contract de credit
Discuție deschisă în Executare silită

reziliere contract de credit

in anul 2005 am incheiat cu BCR un contract de credit pentru nevoi personale de 12500 RON pe o perioada de 10 ani . Dupa 4 ani de plata , in anul 2010 nu am mai putut plati ratele la timp deoarece in viata mea au intervenit o serie de schimbari majore : copilul meu a fost diagnosticat cu leucemie , am divortat, a aparut un al doilea copil si acum sunt in concediu de crestere copil cu 800 lei venit . Drept urmare am depus toate actele necesare la un ofiter de credit BCR pentru o reesalonare a creditului in iulie 2010 . Acesta mi-a spus sa astept acasa ca ma contacteaza ei si ca sigur va fi aprobata cererea de reesalonare . Intre timp nu am mai platit rate asteptand modificarea contractului . Dupa 2 luni de liniste am incercat sa iau legatura cu ei . Am aflat ca ofiterul de credite a fost in concediu si nu a avut timp sa lucreze dosarul . Cand in sfarsit trebuia trimis dosarul am aflat ca a trecut prea mult timp si am depasit perioada de 5 luni restante deci trebuia sa depun o suma de bani pt a putea beneficia de reesalonarea diferentei deci am asteptat sa gasesc undeva suma necesara . In tot acest timp nu am primit nici o notificare de la banca si nici un telefon , nici macar un act aditional conform OUG 50. Pe data de 24.11.2010 am gasit in cutia postala un plic de la SC KRUK International SRL prin care eram instiintata ca la data de 04.10.2010 BCR a cesionat , transmis si vandut catre Secapital SRL creanta mea si ca trebuie sa efectuez pana la 25.11.2010, adica a doua zi, plata integrala de 11469,21 RON. Va intreb daca este legal ce mi s-a intamplat, ce as putea face si la ce sa ma astept in continuare . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: yamada , utilizator 17:48, 26 Noiembrie 2010
O sa va puna poprire pe cont , o parte din salariu in cazul dvs. maxim 25% si o sa incerce sa treaca la executarea silita a bunurilor.
Data fiind situatia cu copilul si avand inca un copil in intretinere nu prea au mare lucru de castigat.
In final o sa va execute silit bunurile pe care le aveti.
Nu are legatura OUG 50/2010 in cazul de fata.
Din cate stiu eu, indemnizatia de crestere copil nu poate fi supusa executarii silite. Prin urmare, momentan nu se pot atinge decat de bunuri mobile si imobile daca aveti ceva pe numele dvs. Dupa trecerea perioadei de concediu crestere copil, daca va angajati, ar putea sa va opreasca maxim 1/3 din salariu. Dar, e posibil ca si in cazul acesta, procentul de 1/3 sa fie mai mic, intrucat aveti doi minori de intretinut. In acest ultim caz,un avocat ar putea sa va lamureasca mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit restant Pysy33 Pysy33 Buna ziua, va contactez in legatura cu un credit de nevoi personale pe care l-am contractat in urma cu 1,6 luni la BCR , fost de fapt o refinantare a unui ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata rate a.l. a.l. buna ziua. am doua credite de nevoi personale (un credit facut acum 2 ani celelalt acum un an) impreuna cu sotia la BCR cu ipoteca pe o casa (este a bunicii ... (vezi toată discuția)
Executare silita- solutii? innaflorina innaflorina Buna ziua.Anul trecut am contactat un credit de nevoi personale de la o banca, in valoare de 3500 ron.De la inceputul acestui an, din motive personale, nu am ... (vezi toată discuția)