avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit restant
Discuție deschisă în Executare silită

Credit restant

Buna ziua,
va contactez in legatura cu un credit de nevoi personale pe care l-am contractat in urma cu 1,6 luni la BCR , fost de fapt o refinantare a unui card ,problema mea este una majora cu care cred ca se confrunta multa lume in perioada asta de criza,am ramas restanta cu o perioada de 120 de zile pentru ca veniturile mele si ale sotului s-au diminuat,adica nu se mai platesc orele suplimentare si bonusurile care la momentul respectiv au fost luate in calcul iar firma unde lucrez eu a facut reduceri de personal,ma bucur totusi ca am ramas cu un loc de munca dar nu pot sa mai fac fata ratelor,mentionez ca nu este singura rata si mai am impreuna cu sotul meu si altele pe langa ,aceasta fiind de 700 RON,iar eu net am salariul de 820-850 RON maxim,contractul de credit a ajuns la firma de recuperare KRUK care imi trimite notificari periodic,eu i-am contactat de fiecare data pentru confirmarea platilor stabilite telefonic cu ei deoarece nu mai pot plati rata intreaga avand si doi copii de crescut si plus alte cheltuieli,nu am fost niciodata un rau platnic am platit chiar si in avans cand am avut incheiate contracte cu alte banci,nu este primul credit facut dar chiar vreau sa platesc si nu am cu ce,am discutat si cu cineva de la BCR dar nu ar fi deloc convenabila o reesalonare a creditului deoarece ar creste foarte mult perioada iar suma de plata ar scadea foarte putin si dobanda difera fata de perioada cand am luat creditul,nu este un credit cu ipoteca ,nu dispun de alte venituri,va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare cum as putea sa rezolv situatia in cazul in care am cheltuieli lunare mai mari decat venitul net.

Va multumesc anticipat si va sunt recunoscatoare ca ati avut timp sa cititi problema mea.
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 02:43, 22 Octombrie 2009
Nu pot sa va spun decat urmatoarele:
1. Indiferent cat achitati din rata lunara, faceti-o numai in contul BCR si nu KRUK.
2. Daca nu aveti insa surse de venit ori ati incetat definitiv plata ratelor, anuntati BCR si solicitati in scris fie acordarea unui termen de gratie, fie gasirea unei solutii favorabile ambelor parit atata timp cat dureaza situatia actuala a d-voastra.
3. Daca nu achitati putei fi executata silit prin vinderea la licitatie a bunurilor imobile detinute de catre d-voastra, precum si prorprirea a cel mult 1/3 din salariu.
Buna,va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine in cazul meu eu nu posed imobil pe numele meu sau al sotului,iar venituri suplimentare nu am,spuneti-mi va rogveniturile sunt reduse (dovedite) ,in plus am si doi copii minori de crescut.

Va multumesc
Retinerile de plata lunare nu pot depasi 35% din venituri , asa ca eu va sfatuiesc sa nu mai platiti !
Daca nu aveti bunuri mobile si imobile nu va mai faceti sange rau de pomana .
Trebuie sa va obisnuiti cu acesta idee , ca sunteti datoare la banca si ca nu o sa le mai platiti si sa asteptati sa obtina o hotarare judecatoreasca prin care o sa vi se retina 35 % din venituri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este acest kruk si ce drepturi are??? Mihalex2016 Mihalex2016 Buna ziua! Am si eu ca toata lumea de pe aici o problema si tot sunt trimis de colo-colo (ca acesta este sistemul in Romania). In 2007 am facut un imprumut la ... (vezi toată discuția)
Credite bancare rodicadumitru rodicadumitru Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: acum 2 ani am contractat 2 imprumuturi bancare, fara garantie ipotecara ( doar in baza ... (vezi toată discuția)
Retinere salariu fsaromania fsaromania am primit la serviciu poprire pe salariu de la o banca. eu mai am rate la kruk (preluate de la bcr) dar nu mi se opresc pe stat, le platesc la banca. de la ... (vezi toată discuția)