avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cine este acest Kruk si ce drepturi are???
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cine este acest Kruk si ce drepturi are???

Buna ziua! Am si eu ca toata lumea de pe aici o problema si tot sunt trimis de colo-colo (ca acesta este sistemul in Romania). In 2007 am facut un imprumut la BCR pentru o cunostiinta. I-am dat acesteia din urma banii fara niciun fel de document la mana (pur si simplu pe vorbe), cu conditia ca ea sa plateasca ratele la banca deoarece eu am obtinut un job in strainatate. Lucrurile au decurs bine, din ce imi spunea ea banca era cu plata la zi. Eu nu m-am mai intors in tara, iar dupa vreo 4-5 ani parintii mei tot primeau niste scrisori de la KruK Romania. Eu ii tot linisteam stiind ca persoana respectiva plateste, pana intr-o zi cand mama a decis sa deschida un plic si a mers cu el la BCR pentru a cere lamuriri, deoarece din ce intelegea ea acolo era vorba despre o executare silita. A mers la BCR de unde a fost sfatuita sa ia legatura cu cei de la Kruk. Tin sa mentionez faptul ca parintii mei sunt pensionari si destul de usor influentabili. Fiind plecat in deplasari cu serviciul in afara tarii au existat cateva luni in care eu nu am mai putut sa iau legatura acasa, iar mama a decis sa semneze preluarea creantelor mele neavand niciun acord, imputernicire din partea mea. Agentul Kruk destul de siret ia explicat ca daca nu plateste ii va fi luata casa, desi eu nu am girat cu casa imprumutul facut la Kruk (casa care in acea perioada era pe numele mamei). Au recurs la semnarea contractului si in acel contract sunt stabilite si ratele si valorile acestora. In primul an a platit cat a putut si cat i-am mai putut trimite si eu. Dupa aceea sa facut un act aditional la contract in care plata ratelor era de 150 ron/ luna. Acum eu nu mai lucrez, intre timp tata a decedat si mama a trecut locuinta pe numele meu, ea avand dreptul de renta viagera asupra ei, si bineinteles veniturile s-au diminuat motiv pentru care am incercat din nou plata de 150 ron/ luna si sunand la Kruk am fost practic ignorati...spunand...e problema voastra daca mai platiti sau nu. Eu le-am explicat ca vreau sa platesc in continuare banca insa mai mult de 150 ron/luna nu am de unde, deoarece persoana careia eu i-am dat banii nu mai raspunde la tlf si nu am cum sa o trag la raspundere din moment ce nu am incheiat niciun fel de contract cu aceasta. Am uitat sa precizez ca suma pe care Kruk mi-o imputa este mult mai mare decat ce-a pe care eu am luat-o de la BCR desi din cate am inteles ei nu au voie sa-ti pretinda decat suma pe care tu ai luat.o, fara penalitati.
Ce pot face eu in acest sens, daca ei nu accepta plata in functie de venitul meu?
Consider ca cei de la Kruk imi incalca dreptul acceptand ca oricine sa vina si sa faca o plata in numele meu deavand niciun fel de imputernicire.
Au dreptul acum in cazul in care eu refuz sa mai platesc dreptul de a trece la executare silita a locuintei in care locuieste mama mea, dar care este pe numele meu?
Daca reusesc sa dau de persoana careia i-am dat banii si sa o fac sa vina sa plateasca datoria fata de Kruk pot sa ii cedez acesteia creditul. Si in cazul in care aceasta refuza sa mai plateasca creditul revine la mine? (pentru ca asa mi sa spus).
Ce ar fi de facut? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 14:50, 3 Februarie 2016
Prietenul nu mai poate prelua creditul, caci creditul nu mai exista. Doar datoria catre Kruk.
Puteti incerca o contestatie la executare. Insa ar trebui sa vada cineva actele dvs si sa va sfatuiasca in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate obtine micsorarea ratei? Andystp Andystp In 2007 bunicii mei au facut un imprumut la bcr luat pe numele bunicului, iar bunica fiind coplatitoare. Rata lunara este de 310 RON. Din nefericire bunicul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un frate de-al meu a facut un angajament de plata ... Mary-Mar Mary-Mar Buna ziua, Un frate de-al meu a facut un angajament de plata cu cei de la Kruk, in urma unui imprumut de la BCR pe care nu a reusit sa-l plateasca. In urma cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita de la kruk oliver12 oliver12 Buna, am avut un credit de nevoi personale luat de la BRD din 2006 in valoare de 10.000 euro, avand o rata de 600 ron/luna. Co-platitor fiind mama mea. Mai ... (vezi toată discuția)