Buna ziua,
Un frate de-al meu a facut un angajament de plata cu cei de la Kruk, in urma unui imprumut de la BCR pe care nu a reusit sa-l plateasca. In urma cu cateva zile datorita unor probleme medicale majore a decedat, ce se va intampla cu plata datoriei ramase de achitat?
Va multumesc!
Buna ziua,
Chiar daca nu a existat o clauza de acest gen in Angajamentul de plata? Cum ar putea sa execute Kruk aceasta suma nerambursata, legal? Nu exista o posibilitate de exonerare in acest caz? Daca nu existau mostenitori sau ei nu pot fi identificati pana la un moment dat, decat in cazul deschiderii succesiunii?
Multumesc!
Creditorul (kruk) are dreptul prin executorul judecatoresc să demareze procedurile de dezbatere a succesiunii.
Moștenitorii moștenesc datoriile defunctului doar în limita bunurilor moștenite.
Nu vor plati nici 1 leu din bunurile lor personale.
Creditorul kruk va executa silit doar bunurile lăsate moștenire de debitorul decedat.
Nu există exonerare când e vorba de dreptul creditorului de a-și recupera legal banii.
Dumneavoastră dacă dați cuiva niște bani împrumut, vă convine să nu-i mai primiți înapoi`?
Nu caut o portita pentru a nu se rambursa suma respectiva si nu cred ca ati inteles asta. Angajamentul de plata a fost facut unilateral, el referindu-se cu precadere numai la autor, angajamentul de plata nefiind titlu executoriu el putand fi contestat si anulat prin contestatie la executie. Autorul nu are nici o legatura cu Kruk, ci cu BCR, conf. art. 5, este ilegala vanzarea-cumpararea de datorii (asta referitor la Kruk).
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce v-am spus eu mai sus nu are nici o legatură cu angajamentul de plătă dintre creditorul kruk și debitor(ruda dvs).
Eu v-am spus cum reglementează legea prin CODUL CIVIL și CODUL DE PROCEDURĂ CIVILĂ.
Dacă aveți nemulțumiri și sunt întemeiate pe baze legale, aveți dreptul să vă adresați instanței de judecată prin acțiunea numită contestație la executare.
Aveți dreptul constituțional să vă adresați instanței de judecată, dar nimeni nu vă poate garanta că veți câștiga procesul.
Deocamdată, de ani de zile recuperatorul de creanțe KRUK, și alți recuperatori, operează la recuperarea creanțelor în România, și să știți că instanțele de judecată le dă câștig de cauză.
Mai sunt și multe alte firme de recuperări creanțe pe lângă kruk.
Pierd procesele de contestare la executare numai dacă creanța este foarte veche și legal a intervenit prescripția dreptului de a executa silit.
Eu vă prezint o realitate care există, și nu-mi exprim o părere personală.
Executare silita
aurel2010
Am avut un credit de 8000 de euro la BCR am platit pana in 2010, 22 septembrie dupa care am avut un accident si nu am platit 3 luni in decembrie cand am fost ... (vezi toată discuția)