avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Un frate de-al meu a facut un angajament de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Un frate de-al meu a facut un angajament de plata ...

Buna ziua,
Un frate de-al meu a facut un angajament de plata cu cei de la Kruk, in urma unui imprumut de la BCR pe care nu a reusit sa-l plateasca. In urma cu cateva zile datorita unor probleme medicale majore a decedat, ce se va intampla cu plata datoriei ramase de achitat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:12, 22 Septembrie 2022
Buna ziua,

Activele si pasivele (datoria de la KRUK) se transmit mai departe catre mostenitorii legali, si se imparte in mod egal intre ei.

O zi placuta!
Buna ziua,
Chiar daca nu a existat o clauza de acest gen in Angajamentul de plata? Cum ar putea sa execute Kruk aceasta suma nerambursata, legal? Nu exista o posibilitate de exonerare in acest caz? Daca nu existau mostenitori sau ei nu pot fi identificati pana la un moment dat, decat in cazul deschiderii succesiunii?
Multumesc!
Creditorul (kruk) are dreptul prin executorul judecatoresc să demareze procedurile de dezbatere a succesiunii.

Moștenitorii moștenesc datoriile defunctului doar în limita bunurilor moștenite.
Nu vor plati nici 1 leu din bunurile lor personale.

Creditorul kruk va executa silit doar bunurile lăsate moștenire de debitorul decedat.

Nu există exonerare când e vorba de dreptul creditorului de a-și recupera legal banii.
Dumneavoastră dacă dați cuiva niște bani împrumut, vă convine să nu-i mai primiți înapoi`?
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2022
Dapix, utilizator
Nu caut o portita pentru a nu se rambursa suma respectiva si nu cred ca ati inteles asta. Angajamentul de plata a fost facut unilateral, el referindu-se cu precadere numai la autor, angajamentul de plata nefiind titlu executoriu el putand fi contestat si anulat prin contestatie la executie. Autorul nu are nici o legatura cu Kruk, ci cu BCR, conf. art. 5, este ilegala vanzarea-cumpararea de datorii (asta referitor la Kruk).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce v-am spus eu mai sus nu are nici o legatură cu angajamentul de plătă dintre creditorul kruk și debitor(ruda dvs).

Eu v-am spus cum reglementează legea prin CODUL CIVIL și CODUL DE PROCEDURĂ CIVILĂ.

Dacă aveți nemulțumiri și sunt întemeiate pe baze legale, aveți dreptul să vă adresați instanței de judecată prin acțiunea numită contestație la executare.

Aveți dreptul constituțional să vă adresați instanței de judecată, dar nimeni nu vă poate garanta că veți câștiga procesul.

Deocamdată, de ani de zile recuperatorul de creanțe KRUK, și alți recuperatori, operează la recuperarea creanțelor în România, și să știți că instanțele de judecată le dă câștig de cauză.
Mai sunt și multe alte firme de recuperări creanțe pe lângă kruk.

Pierd procesele de contestare la executare numai dacă creanța este foarte veche și legal a intervenit prescripția dreptului de a executa silit.

Eu vă prezint o realitate care există, și nu-mi exprim o părere personală.
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2022
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita datorita unui angajament de plata nerespectat vasiidanielctin vasiidanielctin BUN GASIT !Va rog sa binevoiti a-mi ajuta cu raspuns la intrebarile mele legate de un angajament de plata facut in fata notarului pe care debitorul nu l-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Executare silita aurel2010 aurel2010 Am avut un credit de 8000 de euro la BCR am platit pana in 2010, 22 septembrie dupa care am avut un accident si nu am platit 3 luni in decembrie cand am fost ... (vezi toată discuția)