avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Se poate obtine micsorarea ratei?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Se poate obtine micsorarea ratei?

In 2007 bunicii mei au facut un imprumut la bcr luat pe numele bunicului, iar bunica fiind coplatitoare. Rata lunara este de 310 RON. Din nefericire bunicul meu a decedat in urma cu 1 an si 9 luni si am ramas in urma cam 7-8 luni restante la credit. Am reusit sa platesc cateva rate, dar din pacate nu prea mai putem face fata(bunica are 750 ron pensie). De aproape doi ani incercam sa le explicam situatia celor de la banca si nu vor nici in ruptul capului sa micsoreze rata pe motiv ca nu e legal, ca nu la nici o banca nu se procedeaza astfel samd. La BRD s-a putut , dar la bcr nu! Ba mai mult suntem sunati in fiecare luna de la Kruk si Eos Ksi dar nu prea reusim sa ne intelegem nici cu ei. Ma rog, incearca sa puna presiune pe noi ca sa platim.


Intrebarea mea este urmatoarea : Daca ajungem in instanta cu banca; am avea sanse sa castigam? Am putea obtine o micsorare a ratei?

Suma pe care o datoram este in jur de 5000 ron........ Creditul fiind unul de nevoi personale fara ipoteca. S-ar putea ajunge la executarea silita a imobilului in care locuim(chiar daca dupa moartea bunicului exista mai multi propietari) ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andystp , utilizator 13:03, 17 Septembrie 2014
In teorie se poate ajunge la executare silita imobiliara, insa cum este o suma sub 10.000 de lei, probabilitatea e mai mica. In cazul in care sunt mai multi proprietari, trebuie intai facut partajul succesoral, executarea silita nu se poate face asupra tuturor cotelor din moment ce ceilalti succesori nu fac parte din procesul de executare.
Pai in cazul nostru treaba sta in felul urmator. Unchiul meu are cota care i se cuvinea de drept dupa bunicul meu, iar partea bunicii mele a fost impartita intre mine si mama mea cate jumatate fiecare prin contracte de intretinere. Mai poate fi executat imobilul in conditiile date? Dar dilema cea mare la care nu reusesc sa gasesc un raspuns este in legatura cu rata la credit. Chiar nu se poate face nimic ? Cu titularu decedat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce sa ma astept si cum sa procedez in cazul de fata?!- datorii la banci Andystp Andystp Buna Seara, Situatia mea este una destul de complicata incat nici nu stium cum sa o descriu pentru a fi inteleasa. Eu am fost crescut de bunici. Bunicul ... (vezi toată discuția)
Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante raduilea raduilea Buna, doresc a va adresa o problema. Tatal meu a luat in anul 2004 un credit de la BCR ptr achizitia de electrocasnice, el fiind pensionar. La cateva luni de ... (vezi toată discuția)
Executare silita Vlad13 Vlad13 Buna ziua.Am o problema cu cei de la kruk.In anul 2006 am contractat un credit cu buletinul de la brd in valoare de 7900 lei,am platit ratele pana in 2010 cand ... (vezi toată discuția)